Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Γιατί η γονεϊκότητα θέλει προετοιμασία;

Επεισόδιο 3

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες που κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει

Επεισόδιο 4

Τα πιο σημαντικά σημεία του σώματος που χρειάζεται να εξασκηθώ ώστε να είμαι έτοιμη για τη γέννα μου

Επεισόδιο 5

Πώς βρίσκω το περίνεο

Επεισόδιο 6

Πώς να κάνω μασάζ στο περίνεο

Επεισόδιο 7

Η πνευματική προετοιμασία για τον τοκετό

Επεισόδιο 8

Βιωματική Άσκηση

Επεισόδιο 9

Κλείσιμο

Η αλήθεια είναι πως η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Και είναι αλήθεια πως δεν ξέρεις -αυτό- που δεν ξέρεις! Για αυτό το λόγο χρειάζεται να ενημερωθείς και να προετοιμαστείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Τα βιβλία φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Και εμείς είμαστε εδώ να σου πούμε πως τις περισσότερες φορές οι ταινίες, η οικογένειά σου και το διαδίκτυο δίνουν λάθος εντυπώσεις γύρω από τη γέννα και έτσι συνήθως φτάνουμε στον τοκετό απροετοιμαστες και γεμάτες φόβο.

Κάνε την προετοιμασία για τη γέννα σου ένα μοναδικό ταξίδι!Γιατί είναι τόσο σημαντική η προετοιμασία;

Έχουμε δει μαμάδες μετά τη γέννηση των παιδιών τους χαμογελαστές και ενθουσιασμενες αλλά έχουμε δει και μαμάδες να βιώνουν θλίψη και απογοήτευση.

Έχουμε περάσει ώρες μέσα στην αίθουσα τοκετών και ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που έχουμε βιώσει είναι να βλέπουμε την μαμά να χάνει τον έλεγχο και την εμπιστοσύνη της στην ίδια και το μωρό της.

Το ίδιο δύσκολο είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από μαμάδες που έχουν μετανιώσει που δεν έκαναν μαθήματα προετοιμασίας πριν τη γέννα του παιδιού τους.

Η εγκυμοσύνη είναι μια εμπειρία ζωής. Δεν υπάρχουν επαναλήψεις όταν πρόκειται για τη γέννα και τον τοκετό. Έχεις μια ευκαιρία να γράψεις τη δική σου ιστορία γέννας και να λες την ιστορία αυτή για χρόνια μετά στο παιδί σου.

Που σημαίνει πως τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις όλα όσα μπορείς.

Τίμησε την διαδρομή σου!

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες περιόδους στη ζωή μιας Γυναίκας.

Μπαίνοντας στην διαδικασία προετοιμασίας, σημαίνει πως :
Καταλαβαίνεις τα δικαιώματα σου ως επίτοκος και ως μαμά. Σταματάς να βιώνεις άγχος και στρες γύρω από τον τοκετό. Ξέρεις πολλούς διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του. Έχεις την αυτοπεποίθηση να ηγηθείς την εμπειρία ώστε να μην σε καταβάλει. Έχεις γεμίσει με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι ώστε να είσαι σε θέση να σβήσεις το νοητικό και να μπεις με χαρά και εμπιστοσύνη στο ταξίδι της γέννας. Είναι ο σύντροφός σου εκεί. Βιώνει την εμπειρία. Είσαι εκεί, παρούσα. Βιώνεις την εμπειρία.

Μην ελπίζεις απλά σε έναν ήρεμο τοκετό , προγραμμάτισε τον!

Άρχισε να γράφεις την δική σας ιστορία!!

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Επεξήγηση στο γιατί είναι απαραίτητη η προετοιμασία στην εγκυμοσύνη
  • Κατανόηση στο ποιοι είναι οι κατάλληλοι επαγγελματίες που μπορούν να σου προσφέρουν αυτή τη γνώση
  • Σημασία της ενημέρωσης γύρω από την φυσιολογία του τοκετού, τον θηλασμό και την περιποίηση του νεογέννητου
  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και μείωση του άγχους για τον τοκετό μέσα από την σωματογνωσία
  • Τι περιλαμβάνει η νοητική, η σωματική και η πνευματική προετοιμασία
  • Στοχευμένες πρακτικές για το σώμα και τον νου

Tornetta Giuditta, Conversations with the Womb, 2014, BalboaPress

England Pam, Labyrinth of Birth: Creating a Map, Meditations and Rituals for Your Childbearing Year, 2010, Partera Press,U.S.

Klaus & Marshall, Ένας μοναδικός δεσμός, 2004, Ρέω

Nicholson Barbara &  Parker  Lysa, Δεσμοί καρδιάς, Οκτώ αποδεδειγμένες αρχές γονεικότητας για να μεγαλώσουμε συνδεδεμένα και συμπονετικά παιδιά (Από την εγκυμοσύνη μέχρι την ηλικία των 5 ετών), 2018, Παπαζήση

England Pam & Horowitz Robert,  Birthing from within : An extraordinary guide to childbirth Preparation, 1998, Partera Press,U.S.

Gaskin Ina May, Ina May’s guide to childbirth, 2003, Bantam

Khalsa, Gurmukh Kaur. Bountiful, Beautiful, Blissful : Experience the Natural Power of Pregnancy and Birth with Kundalini Yoga and Meditation, 2004

Leboyer Frederick, Birth without Violence, 2009, Healing Arts press 

WHO recommendations on antenatal care for a positive pregnancy experience; World Health Organization; ISBN 978 92 4 154991
link: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/250796/9789241549912-eng.pdf;jsessionid=FB19147E5BE3783449FB26E597DB311D?sequence=1

 

 

Γίνε μέλος σήμερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα