Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Η σημασία της αγκαλιάς για τα μωρά

Στις 21 Ιανουαρίου, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς. Είναι μια ημέρα που θα έπρεπε να τη γιορτάζουμε κάθε μέρα, μια συνθήκη που μας κάνει όλους να είμαστε και να νιώθουμε καλά. Η σημασία της επαφής για όλους τους ανθρώπους είναι γνωστή. Ας μιλήσουμε όμως για τη σημασία της αγκαλιάς για τα μωρά!

Ας σκεφτούμε πόσο συχνά αποζητούν τα μωρά μας την αγκαλιά και πόσο συχνά την αποζητούμε κι εμείς και πόσο μεγάλη ανάγκη τελικά την έχουμε. 

Ποια η σημασία της επαφής και της αγκαλιάς για τα βρέφη;

Ιδιαίτερα όμως για τα μωρά, η αγκαλιά είναι αυτή που δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα εξασφαλίσουν την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, θα δημιουργήσουν σχέση ασφαλούς δεσμού ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και θα οδηγήσουν στη μελλοντική γενιά υγιών ενηλίκων.

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο για τη σημασία της αγκαλιάς για τα μωρά;

Σ’ αυτό το βίντεο η Σοφία Δούμα από τον Κύκλο συνομιλεί μαζί μας για τη σημασία της επαφής και της αγκαλιάς για παιδιά και γονείς!

Τι θα μάθεις για τη σημασία της αγκαλιάς για τα μωρά;

Έλα να συζητήσουμε μαζί γιατί είναι τόσο σημαντική η αγκαλιά για τα μωρά, γιατί τα ηρεμεί και γιατί την αποζητούν συνεχώς. Να δούμε με ποιους τρόπους μπορείς να εξασφαλίσουμε για το μωρό σου αυτή την τόσο σημαντική συνθήκη.

Αλλά και πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά και για τους γονείς! 

Πώς ο Κύκλος είναι μια αγκαλιά για όλους τους γονείς και τα μωρά, πώς υποστηρίζουμε τους γονείς, ώστε να μπορούν κι αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν στα μωρά τους αυτό το πολύτιμο δώρο!  

Η αγκαλιά είναι σημαντική για όλους τους ανθρώπους, αλλά για τα μωρά είναι ακόμα περισσότερο. Αυτό το καταφύγιο ασφάλειας και συναισθήματος ενισχύει τον δεσμό με το παιδί, την αυτοπεποίθηση, αλλά έχει και ευεργετικές ιδιότητες στο σώμα. Με άλλα λόγια επηρεάζει ψυχοσωματικά ενήλικες και παιδιά. Παιδιά κάθε ηλικίας.

Ardiel, E. L., & Rankin, C. H. (2010, March). The importance of touch in development . Paediatrics & Child Health, 15(3), σσ. 153-156.

Gray, L., Lisa , W., & Blass, E. M. (2000). Skin-to-Skin Contact Is Analgesic in Healthy Newborns. Pediatrics, 105(1).

Herrera, E., Reissland, N., & Shepherd, J. (2004). Maternal touch and maternal child-directed speech:effects of depressed mood in the postnatal period. Journal of affective disorders, 81(1), σσ. 29-39.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα