Βίντεο

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Πως μπορεί να επιδράσει η σχέση των γονέων στην δόμηση του παιδιού σε 3 επίπεδα

Επεισόδιο 3

Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;

Επεισόδιο 4

Σύνοψη

Η Σχέση των γονέων ως παράδειγμα για τις σχέσεις του παιδιού

Στη σειρά αυτή θα εστιάσουμε στην σχέση των γονέων και πώς μπορεί να επηρεάσει την εικόνα και το βίωμα των παιδιών για την ενήλικη τους ζωή,  καθώς μεγαλώνουν μέσα στην οικογένεια, βλέποντας τους γονείς του να σχετίζονται μεταξύ τους. Ακόμα και να έχουν γίνει λάθη από τους γονείς που ήδη έχουν παιδιά, μπορούν να διορθωθούν. Γονείς & Παιδιά μπορούν να είναι δάσκαλοι και μαθητές μαζί, ο ένας να βοηθήσει τον άλλον να γίνει καλύτερος άνθρωπος και πόσο μάλιστα στις κοντινές σχέσεις οικειότητας, όπου όλα όσα γίνονται μπορούν να μας εξελίξουν.

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting η Ευθυμία Αδαμίδου, ψυχοθεραπεύτρια στέκεται δίπλα σου, δίπλα μας με αγάπη και αποδοχή! Στέκεται δίπλα μας σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι αναζήτησης, ανακάλυψης και κατανόησης για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να αναπτύξει υγιείς ερωτικές/ συντροφικές σχέσεις στην ενήλικη ζωή του.

Στόχοι Σειράς:

  1. Το πόσο σημαντικό είναι να εστιάζει ο γονιός στον εαυτό του, στην εικόνα που έχει για σώμα του, τα φύλα, ιδέες πεποιθήσεις για την συντροφικότητα, τη σχέση.
  2. Κατανόηση του πόσο σημαντική είναι η συναισθηματική έκφραση μέσα στη σχέση και οτι αυτό επηρεάζει το παιδί και τις  επιλογές που θα πάρει στην ενήλικη ζωή του.
  3. Απενοχοποίηση του λάθους και τι μπορώ να κάνω μετά το λάθος για να το διορθώσω. Δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξεις στάση, συμπεριφορά, να επαναπροσδιοριστείς.

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Η Σχέση των γονέων ως ζωντανό παράδειγμα για την ανάπτυξη των σχέσεων του παιδιού”. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Ευθυμία Αδαμίδου, Συστημική & Ολιστική Ψυχοθεραπεύτρια, 6972719591, info@innerflow.gr

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.