Περιγραφή

Η Γυναίκα έχει πολλούς ρόλους και χρειάζεται να είναι χαρούμενη & καλά με αυτούς που έχει επιλέξει να εκφράζεται και να ζει. Η μητρότητα είναι μία «θυσία» σε πολλά επίπεδα και γι’ αυτό μια μητέρα μπορεί να μπερδευτεί και να εστιάσει μόνο στις ανάγκες και τη φροντίδα των παιδιών, αγνοώντας τις δικές τις ανάγκες ως γυναίκα. Πολλές φορές τα πρότυπα της οικογένειας και της κοινωνίας, την επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και συννεφιάζουν την κρίση της σε σημαντικά θέματα. Ένα από αυτά είναι το γιατί να γίνει μητέρα, αλλά και το πώς να αναθρέψει τα παιδιά της. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η γυναίκα να βρει τα γιατί και τα πώς μόνη της, για να μπορέσει συνειδητά να παίρνει αποφάσεις, να είναι δίπλα στα παιδιά της, αλλά και να απολαμβάνει αυτή τη «μαθητεία» της μητρότητας και να συνεχίζει να εξελίσσεται ως άνθρωπος. Στόχος είναι να βρει τη χρυσή ισορροπία.

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting, η Ευθυμία Αδαμίδου, ψυχοθεραπεύτρια, στέκεται δίπλα σου, δίπλα μας με αγάπη και αποδοχή σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι αναζήτησης, ξεκαθαρίσματος και συνειδητοποίησης το Τι σημαίνει πραγματικά και το Πώς μπορείς να είσαι Μητέρα & Γυναίκα Μαζί.

Στόχοι

  1. Η σημασία του να γνωρίζω συνειδητά γιατί έγινα ή θέλω να γίνω μητέρα – επιρροές, πεποιθήσεις, καθαρή πρόθεση, κ.α.
  2. Η εστίαση στα συναισθήματα – θετικά ή και αρνητικά που δημιουργούνται μέσα της για την ίδια, για τον σύντροφο και την ευρύτερη οικογένεια και κοινωνικό πλαίσιο & πώς εκφράζονται αυτά.
  3. Απενοχοποίηση – Επανεκκίνηση – Δεν είναι ποτέ αργά για αλλαγές & μετακινήσεις. Η χαρά της μητρότητας ως μαθητεία και για την δική της εξέλιξη.
  4. Άνοιγμα στην επαφή με το εσωτερικό της παιδί – το μικρό κοριτσάκι που μπορεί να «θυμίσει» με τη σοφία και την απλότητά της τι είναι σημαντικό για εκείνη, τις πραγματικές της ανάγκες, τα θέλω της, τους στόχους στη ζωή, για να τα πράξει ως ενήλικη, δίνοντας έτσι το παράδειγμα και την έμπνευση στα παιδιά της.
Ευθυμία Αδαμίδου

Ευθυμία Αδαμίδου

Συστημική & Ολιστική Ψυχοθεραπεύτρια

Εκπαίδευση Bachelor: Ψυχολογία, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Deree College, 1995 Πιστοποιημένες Εξειδικεύσεις: Συστημική /Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια , Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, 1999 Συστημική Σύμβουλος στην Καταξιωτική προσέγγιση,...

Διαβάστε περισσότερα