Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Η μέθοδος Μοντεσσόρι και η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας: Δραστηριότητες και παιχνίδια για την ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης του παιδιού σας

Η θεωρία της Μοντεσσόρι, που αναπτύχθηκε από την Ιταλίδα ιατρό και παιδαγωγό Μαρία Μοντεσσόρι, αναγνωρίζει τη σημασία της αυτονομίας στην ανάπτυξη των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό, η αυτονομία αντιλαμβάνεται ως ένα κλειδί για την ελεύθερη και φυσική ανάπτυξη των παιδιών, παρέχοντάς τους τα εργαλεία για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και να αναπτύξουν τις δικές τους ικανότητες.

Θα συζητήσουμε: 

  1. Τι είναι η φαντασία και τι η δημιουργικότητα;
  2. Γιατί η Μοντεσσόρι διαφωνεί με το φανταστικό;
  3. Ποια είναι τα 5 μεγάλα μαθήματα;
  4. Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τη φαντασία των παιδιών μας;
  5. Παραδείγματα παιχνιδιών 

Στο τέλος του Q&A θα έχετε μάθει:

  1. Πώς ενθαρρύνουμε τη φαντασία στα παιδιά και πώς την ενσωματώνουμε στη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία.
  2. Θα δούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
  3. Θα αναλύσουμε τα 5 μεγάλα μαθήματα σύμφωνα με τη Μοντεσσόρι και τα αναπτυξιακά στάδια και πως συνδέονται με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.
  4. Θα έχετε κατανόηση πώς η μέθοδος Μοντεσσόρι μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία των παιδιών. Μέσα από πολυδιάστατες δραστηριότητες και παιχνίδια που είναι εμπνευσμένα από τη μέθοδο Μοντεσσόρι, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βαθιά κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει αυτή η παιδαγωγική προσέγγιση στην ανάπτυξη των δημιουργικών δεξιοτήτων των παιδιών.

https://montessorifortoday.com/

Association Montessori Internationale | (montessori-ami.org)

Μοντεσσορι από 3 εως 6, Σαρλότ Πουσέν

Εκπαιδευτικά παιχνίδια με τη μέθοδο Μοντεσσόρι, Delphine Gilles Cotte

 

 

Γίνε μέλος σήμερα
Ροσέλ Κωνσταντινίδου

Ροσέλ Κωνσταντινίδου

Ειδικευμένος Σύμβουλος Μοντεσσόρι και Σχεδιασμού Δωματίου, Παιδαγωγός

Η Ροσέλ Κωνσταντινίδου είναι παιδαγωγός, με εμπειριά στο χώρο της παιδαδωγικής πάνω απο 15 χρόνια. Κάνοντας πλέον 3 παιδιά δικά της και αναγνωρίζοντας πόσο εύκολα μπορείς να χαθείς στη καθημερινότητα και στην φροντίδα των παιδιών σου, χάνεις τον εαυτό σου και την μεγαλύτερη εικόνα. Θέλει να βοηθήσει γονείς να καταλάβουν ποσο απλά μπορείς να στήσεις το σπίτι σου ή το χώρο του παιδιού και με τη βοήθεια τις Μοντεσσοριανής φιλοσοφίας διαπαιδαγώγησης και του BLW να κάνεις τη δικια σου καθημερινότητα και τη ζώη των παιδιών σου πιο εύκολη! Να μεγαλώσουμε τα παιδια μας σε ενα περιβάλλον ηρεμο, λειτουργικό και γεμάτο ευκαιριες για μάθηση, πάντα με γνώμονα την αγάπη για το παιδί και την εξέλιξη του!

Διαβάστε περισσότερα