Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Η ευελιξία είναι νοοτροπία, αλλά και σωματική εμπειρία. 

Η ευελιξία είναι νοοτροπία, αλλά και σωματική εμπειρία. 

Δεν έχει να κάνει με την ευκινησία, αλλά για την ευλυγισία που έχει ένα ψυχολογικό αποτύπωμα. Και τι σημαίνει αυτό; Η νοητική ακαμψία εκφράζεται και στο σώμα. Οπότε σιγά σιγά περιορίζεται και η κίνησή μας και η χρησιμότητα του σώματός μας. Περιορίζεται το δυναμικό που έχει το σώμα μας σε ψυχικό περιεχόμενο. 

Πόσους διαφορετικούς τρόπους να κινηθώ θα έχω; Αυτό θα με περιορίσει και στις επιλογές που θα κάνω, τις επιλογές που μπορώ να νιώσω. 

Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει κίνηση στις αρθρώσεις μου;

Είναι σημαντικό να μπορεί το σώμα να κινείται. Όταν προάγεται η κίνηση, υπάρχουν επιλογές. Οι αρθρώσεις μας είναι σαν κόμβοι. Φαντάσου να υπάρχει μποτιλιάρισμα στους κόμβους σου; Πώς θα μπορείς να κινηθείς; Τι αγκαλιά θα μπορείς να πάρεις αν δεν έχεις μάθει να κινείσαι;

Η ευελιξία είναι πολύ σημαντική για τη σωματική και ψυχολογική ευεξία μας.

Αυτό που περιγράφεται αναδεικνύει τη στενή σύνδεση μεταξύ του νοητικού και του σωματικού μας κόσμου, και το πώς η ευελιξία επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή και τις επιλογές μας.

Η ευελιξία στο σώμα μας αντανακλά την ικανότητα μας να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε στις κινητικές ανάγκες μας. Όταν οι αρθρώσεις μας είναι ευέλικτες, έχουμε μεγαλύτερη ευρυχωρία κινήσεων, αυξάνοντας το φάσμα των επιλογών μας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως το να καθίσουμε άνετα, όσο και πιο σύνθετες κινήσεις, όπως η εκτέλεση αθλητικών κινήσεων ή το χορό.

Πέρα από τα φυσικά οφέλη, η ευελιξία συνδέεται και με τον ψυχικό μας κόσμο.

Η ικανότητα να προσαρμοζόμαστε σε νέες καταστάσεις και κινήσεις αντανακλά την ευελιξία της σκέψης μας και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Η ενδυνάμωση της σχέσης αυτής μεταξύ σώματος και νου μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, την αντοχή στο άγχος και τη γενική ευεξία.

Η διατήρηση της ευελιξίας στις αρθρώσεις μας έχει πολλαπλά οφέλη τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό επίπεδο, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε τη ζωή με περισσότερες επιλογές, ευεξία και ευελιξία.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα