Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Η Διατροφή των παιδιών στις γιορτές

Οι γιορτές είναι κοντά. Τα σχολεία θα κλείσουν για διακοπές και όπως όλοι γνωρίζουμε η γιορτινή  περίοδος είναι γεμάτη από γευστικούς πειρασμούς για τα παιδιά. Έτσι, πολλοί  γονείς αναρωτούνται πως θα ελέγξουν τις διατροφικές «ατασθαλίες» των παιδιών τους.

Πολλοί γονείς αισθάνονται ότι ό,τι έχουν χτίσει μέχρι σήμερα στην διατροφή του παιδιού τους, θα γκρεμιστεί μέσα σε λίγες ημέρες όμως η αλήθεια είναι ότι ένας από τους βασικότερους κανόνες για τη σωστή διατροφή των παιδιών είναι εμείς οι ίδιοι να τρεφόμαστε σωστά και να είμαστε ζωντανά παραδείγματα γι’ αυτά. 

Σε αυτό το βίντεο θα συζητήσουμε βασικές πρακτικές και λύσεις ώστε το παιδί μας να μην στερηθεί την απόλαυση του φαγητού στις γιορτές αλλά και να μην ξεφύγει και τελείως. Θα δούμε μαζί ιδανικούς συνδυασμούς τροφών για να συνεχίσουν τα παιδιά να τρέφονται ισορροπημένα και τέλος θα μάθουμε πως να μην εξιδανικεύουμε αλλά και πως να μην ενοχοποιούμε τα γλυκά.

Στόχος μου λοιπόν είναι το τέλος του βίντεο να νιώσετε ότι είστε ασφαλείς και σίγουροι για την διατροφή των παιδιών σας στις γιορτές αλλά και για την επιστροφή σας στην διατροφική ρουτίνα της οικογένεια.

Μέσα από το βίντεο θα μάθεις…

  • Πώς να μην ενοχοποιείς αλλά και να μην εξιδανικεύεις τα γλυκά των γιορτών. 
  • Πώς να διαχειριστείς το μικρό σου πλάσμα όταν ζητάει συνέχεια φαγητό και ειδικά γλυκά.
  • Πώς να συνδυάσεις τις τροφές και πώς να τις προσφέρεις ώστε το παιδί σου να συνεχίσει να τρώει ισορροπημένα και αυτές τις ημέρες.
  • Πώς να μην συνδέσει το παιδί το γλυκό και γενικά το φαγητό με την γιορτή και την χαρά.

Αυτό το βίντεο είναι για σένα που…

  • Ανησυχείς γιατί πιστεύεις ότι οτιδήποτε έχεις χτίσει μέχρι σήμερα στην διατροφή του παιδιού σου θα γκρεμιστεί μέσα σε λίγες μέρες.
  • Θέλεις να κρατήσεις ζωντανή την παράδοση αλλά νιώθεις ότι πάει κόντρα στις σημερινές μας διατροφικές συνήθειες.
  • Θέλεις να ξέρεις βασικές και πρακτικές συμβουλές ώστε το παιδί σου να μην στερηθεί την απόλαυση του φαγητού αλλά να μην «ξεφύγει» και τελείως.

https://www.healthychildren.org/English/healthy-living/nutrition/Pages/How-to-Tame-Your-Childs-Sweet-Tooth.aspx

https://www.bda.uk.com/food-health/lets-get-cooking/cooking-at-home.html

Kid’s Healthy Eating Plate

https://www.health.harvard.edu/blog/couch-potatoes-start-early-how-to-get-kids-moving-2019012415840

https://www.health.harvard.edu/blog/think-fast-when-kids-want-fast-food-201301315846

Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Εμμανουήλ

Σοφία Εμμανουήλ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Σοφία Εμμανουήλ είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Έχει ιδρύσει το διαιτολογικό γραφείο Nourish Yourself και την διαδικτυακή πλατφόρμα Nourish Yourself As A Mother. Σκοπός της είναι να βοηθήσει διατροφικά έγκυες, μανούλες που θηλάζουν βρέφη με αλλεργίες, καθώς και γονείς που τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους στις στερεές τροφές με τα βρέφη τους, να τρέφονται σωστά, απλά, ολοκληρωμένα και θρεπτικά.

Διαβάστε περισσότερα