Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Αναπνοή

Η αναπνοή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας, καθώς είμαστε η ανάσα μας!

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές πρακτικές αναπνοής. Το κοινό σημείο όλων είναι να εισπνέω και να μην ξεχνώ να εκπνέω και τα υπόλοιπα έρχονται μετά!

Η αναπνοή μας επηρεάζεται από τη διάθεσή μας και τα συναισθήματά μας και φυσικά αλλάζοντας την αναπνοή μας επηρεάζουμε τη διάθεσή μας και τα συναισθήματα μας! 

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο τρόπος που αναπνέουμε;

Ο τρόπος που αναπνέουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία και τη λειτουργία του σώματός μας. Η αναπνοή δεν εξυπηρετεί μόνο την προμήθεια του οργανισμού με οξυγόνο και την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα. Επηρεάζει επίσης πολλές άλλες πτυχές της υγείας μας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής ευεξίας.

Η αναπνοή συνδέεται στενά με το νευρικό σύστημα και τον ψυχικό μας κόσμο, επηρεάζοντας την κατάσταση της ψυχολογικής μας ευεξίας. 

Ας εξετάσουμε πώς ο τρόπος αναπνοής επηρεάζει το ψυχολογικό μας καθεστώς:

  • Ανακούφιση από Συμπτώματα Άγχους: Οι συνειδητές και βαθιές αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους. Η βαθιά αναπνοή μπορεί να ενεργοποιήσει εκείνο το νευρικό σύστημα, που σχετίζεται με τη χαλάρωση και την ανακούφιση από το άγχος.
  • Βελτίωση Συγκέντρωσης και Προσήλωσης: Ο εστιασμένος και βαθύς τρόπος αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της προσήλωσης και της γενικής γνωστικής λειτουργίας. Μειώνει την απόσπαση και βοηθά στο να είμαστε παρόντες στις δραστηριότητες μας.
  • Χαλάρωση και Ψυχική Ευεξία: Η βαθιά και αρμονική αναπνοή βοηθά στην ψυχική χαλάρωση και ευεξία. Η συνειδητή αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και τον πονοκέφαλο.
  • Διαχείριση Συναισθημάτων: Ο τρόπος αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συναισθημάτων. Μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της χαλάρωσης και της ευεξίας και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων.

Πρακτική άσκηση:

Με καθιστή ή όρθια θέση με ευθεία πλάτη, τοποθετώ τα χέρια στα πλευρά και αναπνέω όπως κάνω συνήθως. Η εστίασή μου είναι στη κίνηση των πλευρών που συμβαίνει κάτω από τις παλάμες μου. Σταδιακά η αναπνοή βαθαίνει από μόνη της!

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα