Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Τι είναι γονιμότητα και υπογονιμότητα;

Επεισόδιο 2

Διάγνωση υπογονιμότητας: Ποιες οι επιλογές σας ως ζευγάρι;

Επεισόδιο 3

Ποιους ανθρώπους θέλεις μαζί σου; Διάλεξε την ομάδα σου!

(Υπο)γονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Τι είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε. Ποια τα θέματα, τα συναισθήματα, οι επιλογές και οι αποφάσεις; Η σημασία των σχέσεών μας – με τον σύντροφο, την οικογένεια, τους φίλους, την εργασία, την ιατρική ομάδα. Η Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Από το εργαστήριο στη Ζωή!

Γνώριμη η συζήτηση; 

«Μα φυσικά και θέλω παιδάκια, μακάρι τρία και σχετικά κοντά σε ηλικίες…αν το πρώτο είναι κορίτσι θα πάρει το όνομα της μαμάς μου, αν είναι αγόρι του πατέρα σου…» 

Γνώριμες οι σκέψεις, τα όνειρα, τα σχέδια; Το αυτονόητο της αυθόρμητης σύλληψης και εγκυμοσύνης για πολλούς από εμάς δεν έρχεται τόσο εύκολα και ανεμπόδιστα. 

Τι σημαίνει να διαγνωστείς με υπογονιμότητα;

Διάγνωση ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ: Και τώρα τι κάνουμε; Τι σκέφτομαι, πώς νιώθω, πώς ενεργώ, τι αποφασίζω, ποιον εμπιστεύομαι, με ποιον μοιράζομαι; Θα αντέξω; Μέχρι πότε; Έως που είμαι διατεθειμένη να φτάσω; Αυτή η προσπάθεια έχει κυριεύσει τη ζωή μου! Αισθάνομαι ότι δεν έχω τον έλεγχο…Και αν δεν συμφωνούμε με τον σύντροφό μου για το παρακάτω μας; Πώς κρατάμε τη σχέση μας μέσα από τις αλλεπάλληλες δοκιμασίες; Ποιος φταίει τελικά; Μήπως το αφήσαμε και εμείς πολύ αργά… Να τα τώρα, τα βρίσκω μπροστά μου. Ποτέ δεν θα τα καταφέρουμε! Ο χρόνος δεν σταματά, το ρολόι συνεχίζει να χτυπά ακατάπαυστα.

Ποια συναισθήματα σου δημιουργούν αυτές οι σκέψεις;

Νιώθω άγχος, θυμό, πόνο, θλίψη, ζήλεια, ενοχές, ΜΟΝΑΞΙΑ. Υπάρχει κάποιος που να με καταλαβαίνει επιτέλους; 

Πάρε 3 βαθιές ανάσες και θα μοιραστώ μαζί σου ένα μυστικό: Δεν είσαι μόνη σου. Είμαστε πολλοί! 

Και τώρα; Τι επιλογές έχεις;

Για την ακρίβεια 1 στα 6 ζευγάρια κατά τα αναπαραγωγικά τους χρόνια αντιμετωπίζουν Υπογονιμότητα. Και φαντάσου ότι η πιθανότητα να είσαι αριστερόχειρας είναι 1 στις 10. Είναι πιο πιθανό, δηλαδή να αντιμετωπίσεις προκλήσεις γονιμότητας από το να γράφεις με το αριστερό χέρι σου! Για φαντάσου!

Είναι η υποβοηθούμενη γονιμότητα επιλογή;

Σε αυτό το βίντεο, ο Έλλη Παπαδοπούλου, BSc Psychology, MBA,  Global Trainer &  Coach στο σύστημα NLP & PTSD Prevention Meta International, αναλύει το πώς μπορούμε να σταθούμε μπροστά στο παλιρροιακό κύμα της Υπογονιμότητας, και μεταμορφώνοντας το πρόβλημα σε πρόκληση, να ‘σερφάρουμε’ ακούγοντας και κατανοώντας τον εαυτό μας και τον σύντροφο μας ακόμη πιο ουσιαστικά και βαθιά.

Ποια θέματα θα αναλύσει σχετικά με τη γονιμότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή;

– Τι είναι η Υπογονιμότητα; Δυνατότητες και επιλογές.

– Πώς κατανοώ και βιώνω το συναισθηματικό roller-coaster της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Ποια είναι τα συναισθήματα μου και τι μπορώ να μάθω μέσα από αυτά;

– Το εύρος και το φάσμα των συνεπειών και των επιλογών της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και τι σημαίνουν για τη ζωή μου.

– Σχέσεις στην Υπογονιμότητα: με το σύντροφο μου, την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους επαγγελματίες υγείας που επέλεξα. 

– Το μεγάλο κεφάλαιο της συντροφικότητας: Πώς μοιράζομαι και επικοινωνώ, πώς συναποφασίζω τα επόμενα βήματα σαν ζευγάρι.

– Η σημασία της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης: πολυτέλεια ή απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική και φυσική υγεία μου;

– Το ταξίδι της γονιμότητας ως ευκαιρία αυτογνωσίας, μάθησης και προσωπικής εξέλιξης.

www.eshre.eu

www.ssrm.org

www.americaninfertility.org

www.resolve.org

  1. World Health Organization (WHO). International Classification of Diseases, 11th Revision (ICD-11) Geneva: WHO 2018.
  2. Mascarenhas MN, Flaxman SR, Boerma T, et al. National, regional, and global trends in infertility prevalence since 1990: a systematic analysis of 277 health surveys. PLoS Med 2012;9(12):e1001356. doi: 10.1371/journal.pmed.1001356 [published Online First: 2012/12/29]
  3. Boivin J, Bunting L, Collins JA, et al. International estimates of infertility prevalence and treatment-seeking: potential need and demand for infertility medical care. Human reproduction (Oxford, England) 2007;22(6):1506-12. doi: 10.1093/humrep/dem046 [published Online First: 2007/03/23]
  4. Rutstein SO, Shah IH. Infecundity infertility and childlessness in developing countries. Geneva: World Health Organization 2004.
  5. Gore AC, Chappell VA, Fenton SE, et al. EDC-2: The Endocrine Society’s Second Scientific Statement on Endocrine-Disrupting Chemicals. Endocrine Reviews 2015;36(6):E1-E150. doi: 10.1210/er.2015-1010
  6. Segal TR, Giudice LC. Before the beginning: environmental exposures and reproductive and obstetrical outcomes. Fertility and Sterility 2019;112(4):613-21.
  7. ZegersHochschild F, Dickens BM, DughmanManzur S. Human rights to in vitro fertilization. International Journal of Gynecology & Obstetrics 2013;123(1):86-89.
Γίνε μέλος σήμερα!
Έλλη Παπαδοπούλου

Έλλη Παπαδοπούλου

Σύμβουλος Γονιμότητας & Υποβοηθούμενης Αναπαπαραγωγής, Ψυχολόγος

H Ελλη Παπαδοπούλου, είναι Ψυχολόγος (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ & πιστοποιημένη NLP Global Trainer & Coach, Μeta-Trauma & PTSD Trainer & Consultant. Ιδιαίτερη εξειδίκευση και πάθος της η Γονιμότητα, η Υπογονιμότητα και η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Είναι δημιουργός & ιδρύτρια της HeartFert®, με αποστολή την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο ταξίδι της Γονιμότητας, της Υπογονιμότητας ή άλλων προκλήσεων υγείας, και πέραν αυτών. Tί επιθυμεί να είναι για σένα? Ενημερωμένη και γεμάτη περιέργεια συνταξιδιώτης σου, πάντα με εσένα οδηγό. H Γονιμότητα είναι τρόπος σκέψης και ύπαρξης και το Γόνιμο Mindset εφόδιο ζωής!

Διαβάστε περισσότερα