Επειδόσια

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Γονεϊκότητα και social media

Ομάδες στο facebook, Instagramers, mombloggers, μαμαδογκρουπ, σελίδες για γονείς, συμβουλές για γονείς, οδηγίες για γονείς, influencers, πληροφορίες, εικόνες, τσιτάτα, κριτική, υποστήριξη, γνώσεις, συγκρίσεις και ξανά πολλές πολλές πληροφορίες. 

Η χρήση των social media σε απασχολούν ως γονιό;

Πόσο τελικά ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και κυρίως το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας σαν γονέα επηρεάζεται ή όχι  από τη σχέση μας με τα social media. Ένα τεράστιο κεφάλαιο που λίγο πολύ απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες τα τελευταία χρόνια.

Τι διαφορές υπάρχουν με τα προηγούμενα χρόνια;

Τα προηγούμενα χρόνια οι μητέρες βρήκαν την «γειτονιά» που πλέον είχε χαθεί μέσα από την οθόνη. Πληροφορίες και γνώσεις, εμπειρίες και απόψεις άρχισαν αν μοιράζονται με ποικίλα αποτελέσματα. Αυτός ήταν ο ένας ρόλος του ψηφιακού κόσμου. Και η άλλη όψη ήταν και είναι μια αψεγάδιαστη πλασματική εικόνα που είναι πολύ δύσκολο κανείς να φτάσει, ειδικά όταν έχει παιδιά και ελάχιστη υποστήριξη.

Η Αφροδίτη Κονδύλη, PCI Certified Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων, Σύμβουλος θηλασμού IBCLC και Φαρμακοποιός συζητά μαζί με μια μαμά μέλος του Project Parenting για το θέμα των social media και πώς αυτά επηρεάζουν τη γονεϊκότητα σήμερα. 

Τι θα μάθεις από το βίντεο Γονεϊκότητα και social media

Πόσο μπορεί να είναι βοηθητικό;

Πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τα σχέση μας με τα social και αν αυτό επηρεάζει τη σχέση μας με το παιδί μας;

Πώς επιδρούν στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας;

Πώς μπορούμε να γίνουμε το πρότυπο για μια ισορροπημένη χρήση;

Πώς επηρεάζει όλη αυτή η πληροφόρηση την γονεϊκότητά μας;

Γιατί πολύ συχνά έχουμε όλη την πληροφορία που χρειαζόμαστε, πρακτικά νιώθουμε ότι όλα αυτά είναι μη εφαρμόσιμα;

Στόχοι του βίντεο

  1. Εικονική πραγματικότητα. Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοστούν όλα αυτά;
  2. Συναισθήματα που προκαλεί όλη αυτή η υπερέκθεση (θετικά και αρνητικά)
  3. Η σχέση μας με τα social
  4. Που ηταν βοηθητική η επίδραση
  5. Πως βρίσκεται η ισορροπία
  6. Γιατι συχνά όλη αυτή η πληροφορία είναι δύσκολο να την εφαρμόσω
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα