Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Premium Μέλος

Επεισόδιο 1

Γλώσσα: Αλήθειες και… Ψέματα

Ανάπτυξη ομιλίας και λόγου στα παιδιά

«Μα γιατί το παιδί μου δεν μιλάει ακόμα;», «Γιατί δεν μπορεί να πει το ‘ρ’;», «Το παιδί μου λέει συνέχεια ψέματα τελευταία. Φταίω εγώ;», «Τελευταία το παιδί μου μιλάει για φανταστικά γεγονότα. Είναι μέρος της φαντασίας του ή έχει αρχίσει να λέει ψέματα;», «Κάθε φορά που κάνει κάτι σωστό το παιδί μου, του λέω ‘Μπράβο’. Φτάνει μόνο αυτό;». Σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω; Μήπως αυτές οι φράσεις έχουν υπάρξει και ως δικές σας σκέψεις;

Οι γονείς συχνά ανησυχούν και αρχίζουν  να πανικοβάλλονται, όταν αντιλαμβάνονται ότι το παιδί τους έχει κάποια δυσκολία ή αλλάζει η συμπεριφορά τους. Αναρωτιούνται το γιατί και τι μπορεί να φταίει. Πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν κάτι τέτοιο έστω ώστε να μην παγιωθεί.

Ανάπτυξη ομιλίας και λόγου στα παιδιά

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε με την Έλενα Αναστασιάδου, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων & ψυχολόγο, την Ελένη Νερούτσου, NDT, Λογοθεραπεύτρια και τη Στέλλα Ζαντίδου, Λογοθεραπεύτρια και νιώσε μεγαλύτερη σιγουριά για την διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

Στο βίντεο συζητάμε για:

  • Πώς αναπτύσσεται το ψέμα σε σχέση με τα αναπτυξιακά στάδια λόγου και ομιλίας
  • Ποια είναι η καταλληλότερη διαχείριση αναλόγως με την ηλικία του παιδιού/εφήβου;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για να μην παγιωθεί μια τέτοια κατάσταση;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ξεπεράσει μια δυσκολία σχετικά με την ανάπτυξη της ομιλίας του.
  • Τι είναι η περιγραφική ενθάρρυνση;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου σε κάθε πλαίσιο μέσα από τη θετική επιβράβευση και την περιγραφική ενθάρρυνση.

Γίνε μέλος σήμερα
Στέλλα Ζαντίδου

Στέλλα Ζαντίδου

Λογοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των expert τη Στέλλα Ζαντίδου, κλινική Λογοθεραπεύτρια και υπεύθυνη του Πρότυπου Κέντρου Λογοθεραπείας «Φουρφούρι» στην πόλη της Καστοριάς. Το Φουρφούρι αποτελεί έναν όμορφο χώρο, φιλικό προς κάθε παιδί και την οικογένειά του. Στόχος της Στέλλας είναι η δημιουργία ομάδας, μέσω του τριγώνου παιδί- γονέας- θεραπευτής, για να επιτευχθούν πιο σύντομα και ολιστικά οι θεραπευτικοί στόχοι. Επίσης, οι δράσεις που πραγματοποιεί στον χώρο της, αποσκοπούν στην ενίσχυση της περιβαντολλογικής συνείδησης και της ανάπτυξης της επικοινωνίας και των δεξιοτήτων, μέσα από κατασκευές, μουσική και φυσικά, το παιχνίδι. Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας, αποτελεί η συζήτηση, καθοδήγηση και στήριξη του γονέα, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για το κάθε παιδί.

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Αναστασιάδου

Έλενα Αναστασιάδου

Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Ψυχολόγος

Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε στην ομάδα των experts μας της Έλενα Αναστασιάδου, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, που θα μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της!

Διαβάστε περισσότερα
Ελένη Νερούτσου

Ελένη Νερούτσου

NDT, Λογοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ελένη Νερούτσου, είναι Λογοθεραπεύτρια (NDT Bobath Therapist). Είναι κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Έχει εξειδικευθεί στην νευροεξελικτική αγωγή Bobath σε παιδιά, βρέφη και ενήλικες με νευροαναπτυξιακές διαταραχές.Στόχος είναι η κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών των παιδιών και ενηλίκων, αφού ασχολείται με διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας.

Διαβάστε περισσότερα