Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Γιατί η τιμωρία δεν λειτουργεί;

◾ Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ανεπιθύμητη συμπεριφορά χωρίς να βασιζόμαστε στην τιμωρία;
◾ Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ανταπόκρισης στα σφάλματα και τα προβλήματα των παιδιών μας πέρα από την τιμωρία;
◾ Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε ένα θετικό κλίμα στην οικογένεια, αντιμετωπίζοντας τις συμπεριφορές με αγάπη και συμπόνια;
◾ Πώς η τιμωρία επηρεάζει το συναισθηματικό και κοινωνικό αναπτυξιακό των παιδιών μας;

Στο συγκεκριμένο webinar, θα εξετάσουμε γιατί η τιμωρία συχνά αποτυγχάνει να πετύχει τους στόχους της, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά και εφήβους.
Θα διερευνήσουμε πώς η επιβολή κυρώσεων και η απομόνωση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα και πώς αυτή η προσέγγιση μπορεί να δημιουργήσει ένταση και ανασφάλεια.

Στόχος του βίντεο είναι να κατανοήσουμε γιατί η τιμωρία δεν λειτουργεί, αλλά αντιθέτως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού και τη σχέση μας μαζί του, αλλά και να δούμε τι εναλλακτικές της τιμωρίας έχουμε στη διάθεσή μας. 

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο για την τιμωρία;

  • Θα αποκτήσεις νέες εργαλειοθήκες για να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τις προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών σου.
  • Θα ενισχύσεις τη σχέση σου με τα παιδιά σου, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας.
  • Θα ανακαλύψεις νέες πτυχές της συμπεριφοράς των παιδιών και της ψυχολογίας τους, καθώς και πώς να ανταποκρίνεσαι κατάλληλα. 

Whiteman, Shawn D., Susan M. McHale, and Anna Soli. “Theoretical perspectives on sibling relationships.” Journal of family theory & review 3.2 (2011): 124-139.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα