Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Η σχέση μου με την μαμά μου

Επεισόδιο 2

Επανόρθωση σχέσης ‘μητέρας-κόρης΄

Είναι εκείνη που σε φέρνει στον κόσμο. Είναι εκείνη που αντικρίζεις και σε αντικρίζει πρώτη. Αναρωτιέσαι αν και κατά πόσο σε έχει επηρεάσει η σχέση με τη μητέρα σου. 

Η σχέση με τη μητέρα έχει πολλές προεκτάσεις

Πώς είναι η σχέση σου μαζί της; Για ποιους λόγους για ορισμένους η σχέση με τη μητέρα είναι τόσο δύσκολη, γεμάτη πόνο και αγκάθια; Υπάρχουν κακές μητέρες; Πόσα πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σου πιστεύεις πώς έχει επηρεάσει; Ποια είδη σχέσεων και ποιες συμπεριφορές μου καθορίζει η σχέση με τη μητέρα μου;

Σε έχει επηρεάσει η σχέση με τη μητέρα σου ως γονιό;

Πώς θεραπεύεται κάποιος από τα τραύματα της σχέσης και του τρόπου σύνδεσης με τη μητέρα και πώς θεραπεύει την ίδια τη σχέση; Τι είδους μητέρα ή πατέρας θα είμαι εγώ; Πώς το διαμορφώνω και το διαχειρίζομαι αυτό; Είμαι τελικά πράγματι ενήλικας; Ή μήπως κουβαλώ ένα εσωτερικά αθεράπευτο παιδί; Με ποιους τρόπους μπορώ να διορθώσω και να βελτιώσω τη σχέση με το παιδί μου;

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο για τη σχέση με τη μητέρα σου;

Το βίντεο αυτό απευθύνεται σε κάθε άτομο που επιθυμεί να γνωρίσει και να ανοιχτεί σε μία νέα προοπτική και σε έναν κόσμο θεραπείας ώστε να νιώσει περισσότερη ελευθερία, ανακούφιση και αγάπη αναφορικά με τη σχέση του με τη μητέρα του και να απελευθερώσει οριστικά τραύματα παρελθοντικά και παροντικά που μπορεί να τον εμποδίζουν να προχωρήσει και να δημιουργήσει υγιέστερες διαπροσωπικές σχέσεις

Οι προκλήσεις που θα συναντήσεις στη θεραπεία της σχέσης με τη μητέρα σου

Σε αυτό το βίντεο, η Μαρία Λιάτη | Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια της μεθόδου Theta Healing, Ομοιοπαθητικός, Βιοτεχνολόγος | θα μιλήσει για την ιερή σχέση μητέρας – κόρης, τα διάφορα είδη αλληλεπιδράσεων που απαντώνται σε αυτήν και θα αναλύσει τους λόγους που σε αυτή τη σχέση υπάρχουν τόσες πολλές προκλήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής. Θα εξηγήσει πώς καταγράφονται στο υποσυνείδητο βιώματα προερχόμενα από τη μητέρα και πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε μαθαίνοντας να είμαστε πιο κοντά στον εσωτερικό εαυτό και καλύτεροι παρατηρητές. Επιπλέον, θα αναφερθεί στο εσωτερικό παιδί και στο ρόλο του reparenting. 

Θα τεθεί το θεωρητικό πλαίσιο για όλα τα παραπάνω, συνοδεύοντας το με πρακτικές εφαρμογές και εργαλεία και ταυτόχρονα θα απαντηθούν οι δικές σας ερωτήσεις. 

Στόχοι βίντεο:

  • Κατανόηση της σχέσης μητέρας – κόρης.
  • Γνωριμία με τα είδη αλληλεπιδράσεων που μπορεί να παρατηρηθούν μέσα σε αυτή.
  • Γνωριμία με τρόπους και εργαλεία συναισθηματικής θεραπείας και  απελευθέρωσης από τραύματα σε σχέση με τη μητέρα.
  • Ενηλικίωση και αναγνώριση τόσο του εσωτερικού μας παιδιού όσο και του ενήλικα μέσα μας ώστε να επιτρέψουμε να εκδηλώνονται και να εκφράζονται αυτά σε ισορροπία.
  • Απενοχοποίηση των βιωμάτων και των συναισθημάτων μας προς τη μητέρα και τον ίδιο μας τον εαυτό.
  • Απελευθέρωση, άνοιγμα και καλλιέργεια της ελπίδας και της πίστης με τον εαυτό μας, αλλάζοντας την ιστορία που λέμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας τόσο για εμάς όσο και για την ίδια τη μητρότητα, επιτρέποντας μας τελικά να είμαστε καλύτεροι γονείς του εσωτερικού παιδιού αλλά και των παιδιών μας!

  1. Jasmin Lee Cori, (2017) The emotionally absent mother, εκδ. Experiment,
  2. Ματθαίος Γιωσαφάτ (2014), Να παντρευτεί κανείς ή να μη παντρευτεί, εκδ. Αρμός, Αθήνα
Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα