Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον έφηβο να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες; Η εφηβεία θεωρείται από τους περισσότερους γονείς ως η στιγμή που “όλα αλλάζουν”. Είναι η έναρξη
ενός νέου κύκλου της ζωής για το ως τότε παιδί τους, η αλλαγή των συνθηκών, το μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενήλικη ζωή. Εκεί που όλα μπορούν να γίνουν “καλύτερά” ή “χειρότερα”. Ένα από τα κομμάτια που ανησυχεί αρκετά είναι η έναρξη της σεξουαλικότητας, η ενασχόληση του εφήβου με το άλλο φύλο, πέρα από τις πλατωνικές σχέσεις της παιδικής ηλικίας, που χαρακτηρίζονται από αθωότητα και ασφάλεια.

Η Ευανθία Γούτσιου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος μιλά για το πώς διαμορφώνεται η σεξουαλικότητα στην εφηβεία και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς τον έφηβο να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Θέλεις να βλέπεις δραστηριότητες και webinars; Γίνε μέλος τώρα
Ευανθία Γούτσιου

Ευανθία Γούτσιου

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ευανθία Γούτσιου, ψυχολόγο με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση και ειδίκευση στην συμβουλευτική. Ειδικεύεται κυρίως στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης σε παιδιά όλων των ηλικιών. Παράλληλα, ασχοείται εντατικά με την συμβουλευτική γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία 7 χρόνια στην Κατερίνη. Αγαπάει το διάβασμα καθώς και τη συναναστροφή με τα παιδιά, καθώς πιστεύει ότι μέσα από τα παιδικά μάτια μπορείς πραγματικά να βρεις τις λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί. Αγαπά πολύ τον αυτισμό γιατί μας δείχνει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε αν επιλέγαμε τη μοναξιά αντί της κοινωνικής ζωής.

Διαβάστε περισσότερα