Μετά από ένα ανέμελο καλοκαίρι έρχεται και πάλι η σχολική χρονιά και η υπευθυνότητα του χειμώνα, μαζί και πολλά ερωτήματα των γονέων για τη βέλτιστη απόδοση των παιδιών τους στις δραστηριότητές τους.

Πώς είμαι σίγουρος ότι το παιδί μου γνωρίζει και κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του;          

Δεν χρειάζεται να «μαζέψει» το μυαλό του από το καλοκαίρι για να μπορέσει να διαβάσει; 

Αν εγώ δεν το πιέσω και δεν του πω τι να κάνει, δεν θα γίνει αλλιώς, δίκιο δεν έχω;

Βλέπω το σώμα του πώς αντιδρά όταν του λέω τι να κάνει και ανησυχώ, κάνω κάτι λάθος;

Την Πέμπτη 02/09, καλωσορίζοντας το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, συζήτησε live στη σελίδα μας στο Facebook με τη Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια για τη γνώση που τα παιδιά ήδη κατέχουν μέσα τους και πώς μπορούμε οι γονείς να δούμε στα παιδιά μας αυτή τη γνώση, να τα εμπιστευτούμε και να τα υποστηρίξουμε να ανθίσουν. 

Μιλήσαμε για τη σχέση εμπιστοσύνης του γονέα προς το παιδί του.

Μιλήσαμε για τη σχέση που κατακτά το παιδί με το σώμα του και τις ικανότητές του και πώς επηρεάζει ο γονέας αυτή τη σχέση.

Γνωρίσαμε τη σωματική παρατήρηση και τη γλώσσα του σώματος στα παιδιά μας.

Η αξία της συνέπειας είναι ο συνδετικός κρίκος κάθε πληροφορίας στη σημερινή μας συζήτηση.

Και βέβαια αναπτύξαμε και με πρακτικά παραδείγματα πώς μπορεί ο γονέας να βρίσκεται δίπλα στο παιδί του και όχι πάνω από το παιδί του.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα