Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Προετοιμασία Γονιού

Επεισόδιο 2

Σωματική & Λεκτική Ετοιμότητα

Επεισόδιο 3

Κοινωνική Ετοιμότητα

Επεισόδιο 4

Συναισθηματική Ετοιμότητα

Επεισόδιο 5

Μαθησιακές Δυσκολίες

Επιστροφή στα θρανία χωρίς άγχος για παιδιά παιδικού και νηπίου

Κι όμως… το σχολικό άγχος είναι τόσο πραγματικό στους γονείς όσο είναι και για τα παιδιά! Μην σου πω ότι είναι ακόμα περισσότερο. Γιατί; Μα φυσικά γιατί κάθε αλλαγή φέρνει ανατροπές, πράγματα που δεν πήγαν βάσει σχεδίου και όταν μπαίνουν τα παιδιά στην εξίσωση, το γονεϊκό άγχος χτυπά καμπανάκι!

Για αυτό βέβαια είμαστε εμείς εδώ!

Για γονείς που αγχώνονται για…

  • Το άγχος αποχωρισμού
  • Τα κλάματα στην πύλη του σχολείου
  • Το θέμα του ύπνου και της ρουτίνας
  • Τα αναπτυξιακά στάδια που χρειάζεται να κατακτήσει το παιδί 
  • Το αν θα κάνει φίλους & αν θα προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον
  • Το αν θα διαβάζει και πώς! 

Φέτος βρεθήκαμε δίπλα σου με 3 συνολικά ημέρες γνώσης, όπου μοιραστήκαμε εργαλεία διαχείρισης κρίσεων και προκλήσεων που μπορεί να παρουσιαστούν στα πιο κοινά και ταυτόχρονα δύσκολα ζητήματα της σχολικής ζωής

Επιστροφή στα θρανία χωρίς άγχος για παιδιά παιδικού και νηπίου

Αν είσαι γονέας παιδιού παιδικού και νηπίου παρακολούθησε τις ομιλίες, όπου οι επαγγελματίες θα μας μιλήσουν για το πώς να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις που αποτελούν πρόκληση για τους γονείς.

Παρακολούθησε τα Βίντεο από τις Ομιλίες και περιμένουμε με χαρά τα σχόλιά σου!

Μπορεί το σχολείο να γίνει μια ευχάριστη εμπειρία, αρκεί να είναι κάθε γονιός προετοιμασμένος για την πραγματικότητα και να εμπιστεύεται τον εαυτό του και το παιδί του.

Στη σειρά συμμετέχουν οι:

Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης Παιδιού & Εφήβου «Πέτρα-Μολύβι-Ψαλίδι-Χαρτί», info@kentroagogis.gr,manager@kentroagogis.gr, 2841025577
Αναστασία Γρηγοράκη, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός Med Special Education
Αναστασία Αλδάκου, Ψυχολόγος

Μαρία Γκουγκούμη, Ειδική Παιδαγωγός.
Τηλέφωνο: 6947025158
Email: info@special-learners.gr
Ιστοσελίδα: https://special-learners.gr/

Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη
Τηλέφωνο: 6947079314
Email: k.frantzeska@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://alittlesprout.gr/

Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα
ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Σε συνεργασία με:

ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Καλοσωρίζουμε στην πλατφόρμα μας την Αφροδίτη Κονδύλη, ξεκίνησε το προσωπικό της ταξίδι με τους γονείς το 2015, 2 χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της. Σπούδασε Φαρμακευτική και στην ενασχόληση της με την επιστήμη, αγάπησε πέρα από τις γνώσεις για τον άνθρωπο και την υγεία του, το μοίρασμα των γνώσεων , την παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής.Το 2013, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στον θηλασμό και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ως βοηθός μητρότητας και πιστοποιήθηκε ως AATH Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Το 2016 έγινε συν-ιδρύτρια του «Κύκλου" και μαζί άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για γυναίκες, μητέρες και γονείς. Το 2021 πιστοποιήθηκα ως PCI Certified Parent Coach από το Parent Coaching Institution σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pacific University of Seattle

Διαβάστε περισσότερα
Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης Παιδιού & Εφήβου «Πέτρα-Μολύβι-Ψαλίδι-Χαρτί»

Σε συνεργασία με:

Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης Παιδιού & Εφήβου «Πέτρα-Μολύβι-Ψαλίδι-Χαρτί»

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα μας το «Πέτρα- Μολύβι – Ψαλίδι – Χαρτί» όπου ιδρύθηκε στον Άγιο Νικόλαο το 2021, από τη Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγό Αναστασία Γρηγοράκη. Βασικός στόχος του είναι η έγκαιρη πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση και παρέμβαση ενός αποτελεσματικού διεπιστημονικού θεραπευτικού σχεδιασμού για τα παιδιά και τους εφήβους που χρήζουν την βοήθεια των ειδικών του. Το «Πέτρα- Μολύβι – Ψαλίδι – Χαρτί», ως μια σύγχρονη θεραπευτική δομή και με γνώμονα τις ανάγκες του κάθε παιδιού που εξυπηρετείται από την διεπιστημονική ομάδα, καταφέρνει να απαντάει στις ανάγκες των οικογενειών αλλά και στις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό βασιζόμενοι πάντα στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Είναι μεγάλη μας χαρά που το Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης Παιδιού & Εφήβου «Πέτρα- Μολύβι – Ψαλίδι – Χαρτί» θα είναι μαζί μας και θα γράψει για εμάς.

Διαβάστε περισσότερα
Special Learners

Σε συνεργασία με:

Special Learners

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα μας την πλατφόρμα special-learners, ένα site για όσους αναζητούν κάτι φρέσκο και διασκεδαστικό που λατρεύουν τόσο οι μαθητές κι οι γονείς τους όσο και οι θεραπευτές. Έχουν αναπτύξει υλικό με βάση το Διαδίκτυο που είναι δημιουργικό, προσιτό, φιλικό και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παιδιού. Η δημιουργός του Μαρία Γκουγκούμη, πιστεύει ότι οι μαθησιακές δραστηριότητες πρέπει να είναι διασκεδαστικές, λειτουργικές και διαδραστικές. Γνωρίζει ότι δεν έχουν όλοι οι θεραπευτές χρόνο να αναζητήσουν νέες ιδέες ή τον προϋπολογισμό για να αποκτήσουν νέο υλικό. Από την επαφή της με τους γονείς, γνωρίζει πως οι γονείς αναζητούν συνεχώς υλικό για τα παιδιά τους που είναι να είναι διασκεδαστικό και να τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση. Οι μαθητές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στις smartphone συσκευές και δείχνουν εξοικειωμένοι με τη χρήση τους. Με τα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μαθαίνουν παίζοντας! Για να βοηθήσει, έχει δημιουργήσει αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα και σας καλεί να να την επισκεφτείτε!

Διαβάστε περισσότερα