Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Τι χρειάζεται για να προετοιμαστεί το παιδί γνωστικά

Επεισόδιο 2

Πρόγραμμα: Διάβασμα, ύπνος, διατροφή

Επεισόδιο 3

Συναισθηματική & Κοινωνική Ετοιμότητα

Επεισόδιο 4

Ειδική Αγωγή

Επιστροφή στα θρανία χωρίς άγχος για παιδιά δημοτικού

Κι όμως… το σχολικό άγχος είναι τόσο πραγματικό στους γονείς όσο είναι και για τα παιδιά! Μην σου πω ότι είναι ακόμα περισσότερο. Γιατί; Μα φυσικά γιατί κάθε αλλαγή φέρνει ανατροπές, πράγματα που δεν πήγαν βάσει σχεδίου και όταν μπαίνουν τα παιδιά στην εξίσωση, το γονεϊκό άγχος χτυπά καμπανάκι!

Για αυτό βέβαια είμαστε εμείς εδώ!

Για γονείς που αγχώνονται για…

  • Το άγχος αποχωρισμού
  • Τα κλάματα στην πύλη του σχολείου
  • Το θέμα του ύπνου και της ρουτίνας
  • Τα αναπτυξιακά στάδια που χρειάζεται να κατακτήσει το παιδί 
  • Το αν θα κάνει φίλους & αν θα προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον
  • Το αν θα διαβάζει και πώς! 

Φέτος βρεθήκαμε δίπλα σου με 3 συνολικά ημέρες γνώσης, όπου μοιραστήκαμε εργαλεία διαχείρισης κρίσεων και προκλήσεων που μπορεί να παρουσιαστούν στα πιο κοινά και ταυτόχρονα δύσκολα ζητήματα της σχολικής ζωής. 

Επιστροφή στα θρανία χωρίς άγχος για παιδιά δημοτικού

Αν είσαι γονέας παιδιού δημοτικού παρακολούθησε τις ομιλίες, όπου οι επαγγελματίες θα μας μιλήσουν για το πώς να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις που αποτελούν πρόκληση για τους γονείς.

Παρακολούθησε τα Βίντεο από τις Ομιλίες και περιμένουμε με χαρά τα σχόλιά σου!

Μπορεί το σχολείο να γίνει μια ευχάριστη εμπειρία, αρκεί να είναι κάθε γονιός προετοιμασμένος για την πραγματικότητα και να εμπιστεύεται τον εαυτό του και το παιδί του.

Στη σειρά συμμετέχει η Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Γίνε μέλος σήμερα
Αντιγόνη Καρακώστα

Αντιγόνη Καρακώστα

Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης

Η Αντιγόνη Καρακώστα είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Η φράση που την εκφράζει αρκετά είναι: “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.” Μαχάτμα Γκάντι. Νιώθει πως βρίσκεται στον κατάλληλο επαγγελματικό χώρο για να βάλει και η ίδια το λιθαράκι της σε αυτή την αλλαγή. Ως παιδαγωγός θέλει να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο στη δημιουργία, όμορφων, δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων ανθρώπων, που έχουν αξίες και ενδιαφέρονται για ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Παιδιών, που θα έχουν λάβει στην κατάλληλη ηλικία, όλα εκείνα τα ερεθίσματα που είναι απαραίτητα για να μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή που εκείνα επιθυμούν. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει το PreSchool Madness, ώστε να μοιράζεται σύγχρονες ιδέες και πρακτικές που εφαρμόζει στους μαθητές της, τόσο με συναδέλφους, όσο και με γονείς που αναζητούν να πετύχουν το «κάτι παραπάνω» για τα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα
Μαργαρίτα Καμαριώτου

Μαργαρίτα Καμαριώτου

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος γονέων

Η Μαργαρίτα Καμαριώτου είναι Εκπαιδευτικός, αδειοδοτημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σύμβουλος Γονέων με σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία & Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ολική Ποιότητα στην Εκπαίδευση. Εχει ιδρύσει & διευθύνει τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ στο Αιγάλεω. Την τελευταία 8ετία ασχολείται επισταμένα με την ανάπτυξη μεταγνωστικών ικανοτήτων (Μαθαίνω ΠΩΣ να Μαθαίνω) παιδιών & εφήβων βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου 9 Βασικών Δεξιοτήτων, γνώσεις απολύτως απαραίτητες στους αυριανούς πολίτες του 21ου αιώνα! Μπείτε στο προφίλ της για να μάθετε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα
Mαρία Καρακωστάνογλου

Mαρία Καρακωστάνογλου

Brain Gym - Εξειδικευμένη Κινησιολογία, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε τη Mαρία Καρακωστάνογλου, που εξειδικεύεται στο Brain Gym και την Εξειδικευμένη Κινησιολογία. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτή μας τη συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα
Ελισάβετ Μπέντη

Ελισάβετ Μπέντη

Ειδική Παιδαγωγός, Νηπιαγωγός

Η Ελισάβετ Μπέντη έχει πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και πτυχίο επιπέδου 5 στην Εργοθεραπεία. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες της στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, συνέδρια και εξειδικεύσεις!

Διαβάστε περισσότερα
EduHacking Project

Σε συνεργασία με:

EduHacking Project

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα μας το EduHacking Project, μια νεα εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Ίλτσογλου και την Αντιγόνη Καρακώστα. Βασικός στόχος του EduHacking Project είναι η δημιουργια σύγχρονου και καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο βασίζεται στη χρήση ψηφιακών μέσων και εργαλείων, στοχεύοντας στη βιωματική μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη ενός παιδιού. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να βρει εκπαιδευτικές ιδέες και προτάσεις για όλες τις ηλικίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και υποστηρικτικό υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς. Φυσικά, το υλικό της πλατφόρμας είναι δυναμικό, καθώς ανανεώνεται συνεχώς με νέες δραστήριοτητες και εκπαιδευτικές λύσεις!

Διαβάστε περισσότερα
ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Σε συνεργασία με:

ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ» με έδρα το Αιγάλεω, ιδρύθηκε το 1986 από τη Μαργαρίτα Καμαριώτου, εκπαιδευτικό /εκπαιδευτικό ψυχολόγο, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Οργανισμός δραστηριοποιείται στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης τα τελευταία 34 χρόνια και στο χώρο της Πληροφορικής από το 2002. Μέσα από τη πολυετή πορεία μας έχουμε κατορθώσει να ξεχωρίσουμε χάρη στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών μας & επιμόρφωση των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών μας οι οποίοι διακρίνονται, εκτός από το επίπεδο σπουδών τους και για τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και ανθρώπινες αξίες. Μπείτε στο προφίλ για να μάθετε περισσότερα!

Διαβάστε περισσότερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα