Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Λόγοι που οδηγούν στο διαζύγιο

Επεισόδιο 2

Τι σημαίνει πραγματικά το διαζύγιο για μια οικογένεια;

Επεισόδιο 3

Επικοινωνία με τον/την πρώην σύντροφο

Επεισόδιο 4

Υποχρεώσεις & δικαιώματα κάθε γονέα

Επεισόδιο 5

Η επικοινωνία με το παιδί

Στη χώρα μας τα συναινετικά διαζύγια αποτελούν πλέον το 59-82% του συνόλου την περίοδο 1984-2017. Η μορφή της οικογένειας έχει αλλάξει και τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με έναν βιολογικό και έναν θετό γονέα πληθαίνουν. Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι καλό οι γονείς να έχουν μια καλή επικοινωνία στο διαζύγιο.

Τι σημαίνει το διαζύγιο για την οικογένεια;

Αναρωτιέσαι αν υπάρχει οικογένεια μετά το διαζύγιο; Μήπως φοβάσαι πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά σε μια τέτοια απόφαση; Μπορεί να αισθάνεσαι ενοχές ότι καταστρέφεις την οικογένειά σου;

Το διαζύγιο είναι αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη κατάσταση για το ζευγάρι και ακόμη περισσότερο αν υπάρχουν παιδιά. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι ένα διαζύγιο επηρεάζει όλη την οικογένεια.  Παρόλο τη δύσκολη απόφαση ενός διαζυγίου, κάποιες φορές η επιλογή της είναι απαραίτητη.

Σε τι ωφελεί η επικοινωνία στο διαζύγιο;

Πέρα από την απόφαση του διαζυγίου είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο πώς θα το διαχειριστούμε το ίδιο το διαζύγιο και τη μετάβαση της οικογένειας στη νέα της μορφή.

Η λήξη της οικογένειας μέσα από ένα διαζύγιο δεν σημαίνει ότι η οικογένεια σταματά να υπάρχει, αλλά η οικογένεια συνεχίζεται και μετά το διαζύγιο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η οικογένεια αναδιοργανώνεται και αλλάζει η δομή της.

Τι θα μάθεις σχετικά με την επικοινωνία στο διαζύγιο;

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα συζητήσουμε για το διαζύγιο και την επόμενη μέρα της οικογένειας, θα δώσουμε πρακτικές συμβουλές, ιδέες και επιλογές με στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία των μελών της οικογένειας στη νέα της μορφή.

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Η αποκατάσταση της επικοινωνίας με τον πρώην σύζυγο
  • Η συναισθηματική υποστήριξη του παιδιού και των γονέων
  • Πρακτικές εφαρμογές για λειτουργική καθημερινότητα
  • Πώς διατηρείται η υγιής σύνδεση μεταξύ των μελών της οικογένειας;
  • Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί για το παιδί μας;
  • Με ποιο τρόπο μπορούμε να παίρνουμε κοινές αποφάσεις για την ανατροφή του παιδιού μας;
  • Πώς θα μιλήσουμε και θα προετοιμάσουμε το παιδί για το διαζύγιο;
Πάρε την προσφορά!
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Μάρθα Μαρκάκη

Μάρθα Μαρκάκη

Coach Διαζυγίου, Δικηγόρος, Parenting Coach, Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μάρθα Μαρκάκη. Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό Δίκαιο, εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο και στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές, οικογενειακές και εμπορικές διαφορές (IMC Canada, ΥΔ), έχει μετεκπαιδευτεί στις διαπραγματεύσεις στο Harvard Law School (Program on Νegotiation) και έχει διαπιστευτεί ως Διαπραγματεύτρια (Harvard Law School, Academy of Professional Negotiators).

Διαβάστε περισσότερα