Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Ένα εργαλείο μας είναι η υποστήριξη. 

Ένα εργαλείο μας είναι η υποστήριξη. 

Για να στηρίξω κάθε αλλαγή, μεγάλη ή μικρή χρειάζομαι ένα στήριγμα και μια βάση! Το ρόλο της στήριξης αυτής παίζει η ίδια μας η πλάτη.                      

Η συνεργασία σπονδυλικής στήλης και λεκάνης δημιουργεί χώρο και στήριγμα ώστε να περιέχω τον ίδιο μου τον εαυτό.

Πώς επηρεάζεται η στάση του σώματος από τη συνέργεια λεκάνης και σπονδυλικής;

Η στάση του σώματος επηρεάζεται σημαντικά από τη συνέργεια της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης. Αυτή η συνέργεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην σταθερότητα, την ισορροπία και την ορθή στάση του σώματος. 

Ας δούμε πώς ακριβώς επηρεάζεται η στάση του σώματος από αυτήν τη συνέργεια:

  • Υποστήριξη της Σπονδυλικής Στήλης: Η λεκάνη συνδέεται άμεσα με τη σπονδυλική στήλη μέσω των συνδετικών μυών. Η σωστή θέση της λεκάνης επηρεάζει την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της σωστής ανατομικής θέσης των σπονδύλων και την αποφυγή προβλημάτων.
  • Σταθερότητα και Ισορροπία: Εάν η λεκάνη είναι στη σωστή θέση και η σπονδυλική στήλη έχει τις φυσιολογικές της καμπύλες, τότε το σώμα έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών και ανισορροπιών.
  • Ευλυγισία και Κίνηση: Η συνέργεια της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης είναι απαραίτητη για την ευλυγισία του σώματος. Όταν οι αρθρώσεις και οι μύες στο περίγυρο της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης λειτουργούν σωστά, το σώμα μπορεί να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία.
  • Διατήρηση της Φυσιολογίας: Η σωστή συνέργεια ανάμεσα στη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων, όπως των εντέρων και του ουροποιητικού συστήματος.

Πώς μπορώ να νιώσω την υποστήριξη της πλάτης και τη συνεργασία με τη λεκάνη;

Στέκομαι σε όρθια θέση με πόδια στο άνοιγμα των ώμων και με χαλαρά χέρια ξεκινώ να κάνω στροφές αριστερά και δεξιά κρατώντας σταθερή τη λεκάνη. Σταδιακά το εύρος της κίνησης μειώνεται μέχρι να σταματήσει τελείως και τότε φέρνω τη προσοχή μου στη σπονδυλική μου στήλη και παρατηρώ την αίσθηση που έχω σε αυτήν.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα