Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Είναι πιο σωστό και προτιμότερο να γεννήσεις φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο;

Είναι πιο σωστό και προτιμότερο να γεννήσεις φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο;

Έχει φτάσει η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις πώς θα γεννήσεις;

Δεν ξέρεις ακόμη τι επιλογές έχεις; Μια από αυτές είναι ο φυσικός τοκετός. Ο φυσικός τοκετός αναφέρεται στη φυσιολογική διαδικασία γέννησης ενός παιδιού, χωρίς την επέμβαση ιατρικών τεχνικών ή παρεμβάσεων. Κατά τον φυσικό τοκετό, ο οργανισμός της γυναίκας αναλαμβάνει την εργασία του τοκετού. Κατά τη διάρκεια του φυσικού τοκετού, η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει τεχνικές αναπνοής, θέσεις του σώματος και άλλες μη φαρμακευτικές μεθόδους για την ανακούφιση από τον πόνο και την ευεξία της κατά τη διάρκεια της γέννησης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιλογή για φυσικό τοκετό ή με επισκληρίδιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η επισκληρίδιος είναι μια παρέμβαση που στόχο έχει τη μείωση του πόνου. Είναι μια παρέμβαση όμως, η οποία έρχεται με κάποιες πιθανές παρενέργειες. Κάποιες φορές η επισκληρίδιος επιβραδύνει τον τοκετό και μπορεί να στρεσάρει το μωρό, καθώς του στερεί κάποιες απαραίτητες ορμόνες. Επίσης, η επισκληρίδιος αυξάνει τις πιθανότητες να οδηγηθούμε σε περαιτέρω παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία η γέννα χωρίς επισκληρίδιο. 

Είναι πιο σωστό και προτιμότερο να γεννήσεις φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο;

Είναι πιο σωστό και προτιμότερο να γεννήσεις φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο;Για την επισκληρίδιο κατά τη γέννα μάς μιλάνε η Ιωάννα Βαλιώτη και η Ηλέκτρα Οικονομίδου. 

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία – Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων και ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεϊκότητα. Είναι υπέρμαχος του φυσικού τοκετού και προάγει μέσα από την προσέγγισή της την ιερότητα του τοκετού.

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία ως Μαία. Έχει επίσης ιδρύσει το Birth Engineering, το οποίο αποτελεί το όραμά της για χαρούμενες μαμάδες που φέρνουν στο κόσμο λαμπερά μωρά χωρίς φόβο. Θα ήθελε να δει γονείς που αναλαμβάνουν την ευθύνη της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Γονείς που αντιλαμβάνονται ότι χτίζοντας το μέλλον του παιδιού τους από τη μήτρα διαμορφώνουν το μέλλον.

Γίνε μέλος σήμερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα