Βίντεο

Εισαγωγή

Θα έχω γάλα και μέχρι πότε;

Επεισόδιο 1

Τι συμβαίνει μετά τον τοκετό; Πώς εξασφαλίζω μια καλή παραγωγή;

Επεισόδιο 2

Γυρνώντας στο σπίτι

Επεισόδιο 3

Θα έχω γάλα και μέχρι πότε; - Κλείσιμο

Εγώ θα έχω γάλα;

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου»

 Οδυσσέας Ελύτης

Θα έχω γάλα; Θα είναι αρκετό; Θα καταφέρω να θηλάσω όσο επιθυμώ; Πώς ξεκινάει ο πρώτος θηλασμός;

Κρατάς το μωρό σου ήδη στην αγκαλιά σου; Ή μήπως χαϊδεύεις την κοιλιά σου προσπαθώντας να φανταστείς πώς θα είναι αυτή η αγκαλιά; Αυτή η πρώτη μέρα, το χάδι, ο θηλασμός. Ώπα. Αυτή η σκέψη μήπως επισκίασε τα όνειρα που είχες στο μυαλό σου; Ακούς τόσα πολλά γύρω το θέμα του θηλασμού, που είναι απόλυτα λογικό να έχεις μπερδευτεί, να έχεις αγχωθεί, να μην ξέρεις τι θέλεις για τον εαυτό σου και το παιδί σου.

Θα έχω γάλα;

Σ΄ αυτή την πρωτότυπη Σειρά από την Αφροδίτη Κονδύλη και τη Σοφία Δούμα, τις γυναίκες του Κύκλου θα αναλυθούν πολλοί προβληματισμοί γύρω από τον θηλασμό. Θα συζητηθεί τι χρειάζεται για μια καλή αρχή και διατήρηση του θηλασμού και ποια είναι τα πιο συχνά εμπόδια και οι λανθασμένες προσδοκίες.

Οι γυναίκες του Κύκλου είναι εδώ να σε στηρίξουν με πρακτικές οδηγίες στην πρώτη σου φορά.

Στόχοι Σειράς:

  1. Διερευνούμε την ανησυχία της νέας μαμάς σε σχέση με το αν θα έχει γάλα για το μωρό της.
  2. Δίνουμε πρακτικές συμβουλές για να καταφέρει να έχει αρκετό γάλα.
  3. Αναλύουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γνωρίζει αν έχει αρκετό γάλα, ώστε να καλύψει το μωρό της, τόσο κατά τις πρώτες μέρες, όσο και στη συνέχεια, για όσο καιρό θηλάζει.

Ελπίζουμε να σου άρεσε αυτό το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Γίνε μέλος σήμερα!
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα