Βίντεο

Εισαγωγή

Δύσκολη προσαρμογή στο σχολείο; Υπάρχει λύση!

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι να προσέξεις στην προσαρμογή του παιδιού σου στο σχολείο

Επεισόδιο 3

Διαχειρίσου τις δυσκολίες προσαρμογής του παιδιού

Επεισόδιο 4

Πώς μπορεί να βοηθήσει το παιδικό ιχνογράφημα;

Επεισόδιο 5

Κλείσιμο

Η προσαρμογή στο σχολείο είναι μία ιδιαίτερη περίοδος τόσο για τον παιδί όσο και για τον φροντιστή. Άγχη, φόβοι, δυσκολίες ξεπηδούν με αποτέλεσμα να υπάρχει αποπροσανατολισμός και σύγχυση. Η μεθοδικότητα είναι η απάντηση σε όλα τα παραπάνω. Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του παιδιού και τις καλύψουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τι μπορείτε να κάνετε όμως αν βιώνετε μία δύσκολη προσαρμογή στο σχολείο;

Εσείς είστε έτοιμοι για την προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο;

Το  βασικότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας για αυτόν τον αποχωρισμό. Τα παιδιά διαισθάνονται και ψυχανεμίζονται τα πάντα, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται και το τελευταίο που θα θέλατε είναι να τους μεταφέρετε το δικό σας άγχος

Τι μπορείτε να πείτε στο παιδί;

Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αμέτρητες φορές ότι πάντα θα πηγαίνετε να το παίρνετε από το σχολείο μόλις τελειώσετε την δουλειά σας καθώς η πλειοψηφία των παιδιών βιώνει την κατάσταση σαν μία είδους εγκατάλειψη που στον κόσμο των ενηλίκων δεν έχει καμία λογική αλλά το παιδικό μυαλό την αποκωδικοποιεί με τον τρόπο αυτό.

Τι επικοινωνία μπορείτε να έχετε με το παιδί σας;

Και ένα τελευταίο tip, μην βομβαρδίζετε καθημερινά το παιδί σας με ρωτήσεις τύπου «Πώς πέρασες; Τι έπαιξες; Τι κάνατε σήμερα στο σχολείο;» 

Είναι κατανοητή η ανάγκη σας να μάθετε αν όλα κυλούν ομαλά στο σχολείο αλλά η τακτική αυτή δεν είναι αποδοτική. Αν το παιδί σας είναι αυτής της ιδιοσυγκρασίας θα σας τα πει από μόνο του αν όμως όχι, έχετε το νου σας την ώρα του απογευματινού παιχνιδιού στο σπίτι οι πιθανότητες να αναπαράγει τις εμπειρίες της ημέρας είναι με το μέρος σας. 

Δύσκολη προσαρμογή στο σχολείο

Στόχοι Βίντεο:

  • Τι να προσέξεις στην προσαρμογή του παιδιού σου στο σχολείο
  • Ποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί και πώς μπορείς να τις διαχειριστείς;
  • Πώς μπορεί να βοηθήσει το παιδικό ιχνογράφημα;
Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Βρεφονηπιοκόμος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα