Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι είναι η πολλαπλή νοημοσύνη;

Επεισόδιο 3

Μάθε ποια είναι τα 8 είδη νοημοσύνης

Επεισόδιο 4

Δραστηριότητα #1 για την Ενδοπροσωπική & τη Διαπροσωπική Νοημοσύνη

Επεισόδιο 5

Δραστηριότητα #2 για τη Χωροταξική Νοημοσύνη

Επεισόδιο 6

Δραστηριότητα #3 για τη Νατουραλιστική & τη Γλωσσική Νοημοσύνη

Επεισόδιο 7

Δραστηριότητα #4 για τη Λογικο-Μαθηματική & Γλωσσική Νοημοσύνη

Επεισόδιο 8

Δραστηριότητα #5 για την Κιναισθητική & Γλωσσική Νοημοσύνη

Επεισόδιο 9

Δραστηριότητα #6 για τη Μουσική Νοημοσύνη

Επεισόδιο 10

Επίλογος

Δραστηριότητες για να αναπτύξεις τις νοημοσύνες του παιδιού σου

Το παιδί σου κουνιέται μπρος πίσω όταν λέει το μάθημα; Ρίχνει νερό, χώμα, πλαστελίνες, καπάκια και ό,τι άλλο βρει και δημιουργεί χαμό στο σπίτι; Ή μήπως χτυπάει ρυθμικά το τραπέζι της κουζίνας; Αυτά δεν είναι τυχαία! Είναι εκδηλώσεις των ειδών της νοημοσύνης του και έχουμε 8 διαφορετικά.

Γιατί να αναπτύξεις τις νοημοσύνες του παιδιού σου;

Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις κι εσύ πώς να ενισχύσεις την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης στο σπίτι, σήμερα θα πάρεις μερικές ιδέες που όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να το κάνεις πράξη, αλλά ίσως ενεργοποιήσουν και τη δική σου περιέργεια για τον κόσμο της πολλαπλής νοημοσύνης.

Τι είναι η πολλαπλή νοημοσύνη;

Το 1983, ο Ψυχολόγος Χάουαρντ Γκάρντνερ εισήγαγε τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, οι άνθρωποι διαθέτουν διαφορετικούς τύπους νοημοσύνης που μεταξύ τους αλληλεπιδρούν και αλληλοενισχύονται. Σήμερα, οι ειδικοί αναγνωρίζουν την ύπαρξη εννιά διαφορετικών ή ανεξάρτητων τύπων νοημοσύνης. Στην αρχή ήταν 8 και προστέθηκε στη λίστα και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Πώς μπορείς να αναπτύξεις τις νοημοσύνες του παιδιού σου;

Έχοντας αυτό λοιπόν κατά νου, θα ήθελα να σου δώσω την ευκαιρία να ανακαλύψεις ή και να ενισχύσεις την πολλαπλή νοημοσύνη του παιδιού σας στο σπίτι με διάφορες δραστηριότητες.

Είναι σημαντικό για τους γονείς να δίνουν πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα και να βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν όλες αυτές τις διαφορετικές νοημοσύνες από ένα πρώιμο ηλικιακό στάδιο. Αλλά πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο σπίτι;

Στο βίντεο θα μάθεις:

  • Ποια τα είδη της πολλαπλής νοημοσύνης
  • Ποια χαρακτηριστικά έχουν τα παιδιά ανάλογα με τους τύπους νοημοσύνης που έχουν αναπτύξει
  • Προτάσεις δραστηριοτήτων για να αναπτύξεις συνδυαστικά τους τύπους νοημοσύνης του παιδιού σου

Κάνε το τεστ με το παιδί σου!

Στη σειρά θα βρεις και το τεστ για τα είδη πολλαπλής νοημοσύνης, για να μάθεις ποια έχει το παιδί σου και ποια μπορείς να αναπτύξεις περισσότερο. Έτσι, θα γνωρίζεις ποια είναι τα ταλέντα και οι κλίσεις του, αλλά και ποια είναι τα δυνατά του σημεία μέσα από τα οποία μπορεί να εκπαιδευτεί και στα λιγότερο δυνατά.

Κάνε το τεστ και παρακολούθησε το βίντεο!

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
The Key Creative School

Σε συνεργασία με:

The Key Creative School

Καλωσορίζουμε με χαρά στην ομάδα μας τo The Key Creative School, το οποίο ιδρύθηκε το 2016 από την Έλενα Παπά. Βασικός στόχος τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του KΔΑΠ του The Key Creative School είναι να αποτελέσει έναν χώρο, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βρίσκουν υποστηρικτές στην ανάπτυξή τους.

Διαβάστε περισσότερα