Κινητοποίησε το παιδί σου με σεβασμό στα δικά του θέλω. Πώς;
Εσωτερικά κίνητρα ή εγγενής κινητοποίηση. Στόχος μιας ευαισθητοποιημένης γονεϊκότητας είναι η κινητοποίηση του παιδιού να είναι εγγενής, σε σχέση με όλες τις εκφάνσεις συμπεριφοράς και επιλογών.

Ο φόβος, οι τιμωρίες και οι επιβραβεύσεις χρησιμοποιούν εξωτερικά κίνητρα, που μας απομακρύνουν από την ουσιαστική συνεργασία με το παιδί μας, αλλά και τη δική του εξέλιξη για την χαρά της προόδου.

H Έλενα Παπά, Εκπαιδευτικός, βρέθηκε τη Δευτέρα 06/09 στις 22:00 μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη στην εκπομπή της «Parents’ Lab: Σύγχρονο εργαστήριο γονεϊκότητας», εδώ στη σελίδα του Project Parenting.

Τι συζητήσαμε:

★Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός εσωτερικά κινητοποιημένου παιδιού;
★Τι ρόλο παίζει η προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία;
★Πώς μπορεί ένας γονιός να παρατήρηση, να υποστηρίξει και να βοηθήσει το παιδί του να ανακαλύψει τις κλίσεις του;
★Πώς μπορεί να βοηθήσει σε αυτό η πολλαπλή νοημοσύνη; Ποια μπορεί να είναι τα εσωτερικά κίνητρα;
★Τι σημαίνει αυτό για τη μετέπειτα σχολική και ενήλικη ζωή;

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Εκπαίδευση Πτυχίο: Φαρμακοποιός, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2008 Εκπαιδεύσεις & Πιστοποιήσεις Απόκτηση τίτλου Διεθνώς Πιστοποιημένου Συμβούλου  IBCL, 2015 Επαγγελματική Εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας, ΣΥΒΟΜΕ, 2016...

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα