Βίντεο

Εισαγωγή

Δημιούργησε το ιδανικό πλάνο θηλασμού για το μωρό σου - Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Αναγνωρίζω τα στάδια της συμπεριφοράς του μωρού μου

Επεισόδιο 2

Δημιουργώ το περιβάλλον ανταπόκρισης και ασφάλειας

Επεισόδιο 3

Πλάνο θηλασμού και πώς το δημιουργώ

Επεισόδιο 4

Δημιούργησε το ιδανικό πλάνο θηλασμού για το μωρό σου - Σύνοψη

Επιστρέψατε στο σπίτι με το μωρό σας και θηλάζεις; Δεν ξέρεις πόσες ώρες «πρέπει» να κρατάει ο θηλασμός; Και αναρωτιέσαι… τελικά έφαγε; Γιατί πάλι ξύπνησε μόλις βγήκε από τον μαστό μου; Αλήθεια, ποιος μπορεί να μου απαντήσει σε όλα αυτά; Μα, φυσικά, το μωρό! Και μετά αναρωτιέσαι πως να φτιάξεις το πλάνο θηλασμού.

Πάμε μαζί να αναλύσουμε μερικές από αυτές τις σκέψεις

Από ένα  περιβάλλον γεμάτο με νερό θα έρθει σε ένα απόλυτα στεγνό περιβάλλον για αυτό θα χάσει περίπου το 10-20% του βάρους του. Από τη σταθερή θερμοκρασία των 37οC θα έρθει σε ένα περιβάλλον που θερμοκρασία μεταβάλλεται. Από εκεί που το μωρό μας έτρωγε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μέσω των θρεπτικών συστατικών που παίρνουν στην κυκλοφορία μέσω του ομφαλίου λώρου τώρα μάντεψε… Το μωρό μας θα κλαίει για να μας πει «Μαμά πεινάω!» Και επίσης, σκέψου ότι το μωρό σου για πρώτη φορά θα δεχθεί γαστρεντερικά ενοχλήματα. Σε όλα αυτά τα ερεθίσματα το μωρό αντιδρά, μαθαίνει  και προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί μας συνεχώς.

Σε αυτή τη σειρά

Η Έλλη Καστρίκα μαία – one to one care specialist και σύμβουλος γαλουχίας, μοιράζεται μέσα από την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting ένα πρωτότυπο πλάνο θηλασμού για τις πρώτες μέρες με το μωρό σας που μπορεί σας βοηθήσει .

Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πλάνο θηλασμού που θα μας καθοδηγεί τις πρώτες μέρες προσαρμογή του μωρού μας. Θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με το μωρό μας και να νιώσουμε ασφάλεια. Σκέψεις και απορίες θα λυθούν στο βίντεο που ακολουθεί.

Στόχοι Σειράς:

  1. Να αναγνωρίσουμε στάδια της συμπεριφοράς του μωρού.
  2. Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ανταπόκρισης και ασφάλειας για το μωρό.
  3. Να ενδυναμώσουμε την θηλάζουσα μητέρα.

Αν θέλεις να βρεις ακόμα περισσότερο υλικό για τον θηλασμό, βίντεο, άρθρα, ebooks, μπες εδώ.

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Δημιούργησε το ιδανικό πλάνο θηλασμού για το μωρό σου” Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Έλλη Καστρίκα

Έλλη Καστρίκα

Μαία, Οne to one care specialist

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την μαία Έλλη Καστρίκα. Από το 2014 εφαρμόζει το μοντέλο φροντίδας one to one care στην αίθουσα τοκετού, με κύριο γνώμονα την ολιστική προσέγγιση στον τοκετό. Eίναι εξωτερική συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η Έλλη, έχει μια ενεργή παρουσία στο χώρο της μαιευτικής έχοντας συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια για θέματα θηλασμού, προετοιμασίας της γονεικότητας. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας για βρεφικό μασάζ. Η ίδια έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιολογία της Αναπαραγωγής. Παράλληλα έχει κοινωνική δράση αφού είναι εθελοντής στον οργανισμό HOPEGENESIS Την συναντάμε να ξεκινά ένα καινούργιο κύκλο σπουδών σαν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Στόχος να προωθήσει μοντέλα μαιευτικής φροντίδας με ολιστική προσέγγιση προς τους μελλοντικούς γονείς.

Διαβάστε περισσότερα