Γεννιόμαστε μοναδικοί. Γεννιόμαστε με το αναφαίρετο δικαίωμα στη μοναδικότητα και την αυθεντικότητά μας. Κάθε νέος άνθρωπος που έρχεται στον κόσμο έχει τη δική του μοναδικότητα που δεν είναι ίδια με κανενός άλλου. Πώς φτάνει ένα τέτοιο πλάσμα να κρύβει τη μοναδικότητά του, να κρίνει τη μοναδικότητα των άλλων, να έχει την ανάγκη να την αποδείξει στους «έξω», ακόμα και να τη φοβάται; Να κρύβει τα πραγματικά του χρώματα;

Ασκούμε λοιπόν το δικαίωμα στη μοναδικότητά μας. Για κάθε παιδί που γεννιέται μοναδικό, ώστε να μεγαλώσει μέσα στην αποδοχή και την αγάπη. Και για κάθε γονέα που θέλει το παιδί του να μεγαλώσει ευτυχισμένο και πλήρες με τον εαυτό του. Ώστε κανένας να μην του πει πώς θα «έπρεπε να είναι» και το ίδιο να σέβεται την ύπαρξη των άλλων ανθρώπων. 

Είμαστε ένα μοναδικό μωσαϊκό γεμάτο χρώματα που αντιπροσωπεύουν κάθε ξεχωριστή πλευρά της ύπαρξής μας. Είμαστε αυτό το ουράνιο τόξο που θα φέρει την αλλαγή στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε. Για αυτό και οι γονείς είναι τόσο μα τόσο σημαντικοί. Γιατί μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε έναν γκρίζο κόσμο και κάθε μικρή πράξη που κάνουν έχει αντίκτυπο όχι μόνο στη ζωή των παιδιών τους και στο μέλλον, αλλά και στο παρόν που πιτσιλιά-πιτσιλιά γεμίζει χρώματα.

Για εσένα γονέα που προσπαθείς και πασχίζεις να μεγαλώσεις το παιδί σου με αποδοχή και αγάπη. Που προσπαθείς να του μάθεις να σέβεται τη μοναδικότητα των γύρω του και να το μάθεις να αγαπάει αληθινά και βαθιά τον εαυτό του, για να γίνει ο μελλοντικός ενήλικας που θα είναι ευτυχισμένος και πλήρης με τον εαυτό του. 

Επειδή κι εσύ φέρεις τη δική σου μοναδικότητα και χρειάζεται να αποδεχτείς τη μοναδικότητα του παιδιού σου. Επειδή προσπαθείς να του περάσεις αξίες για αυτοσεβασμό και σεβασμό, αλλά εκεί έξω επικρατεί ένα χάος που σε τρομάζει. Επειδή θέλεις όταν θα έρθει το παιδί σου να σου πει ότι η σεξουαλική του ταυτότητα είναι αυτή που είναι και θέλεις να βλέπεις στα μάτια του την απόλυτη αποδοχή. Για αυτό ο ρόλος σου είναι τόσο σημαντικός. 

Γιατί εσύ μπορείς μαζί με εμάς να φέρεις το ουράνιο τόξο σε έναν κόσμο που τόσα χρόνια είχε μάθει στη βροχή. Γιατί μαζί με εμάς μπορείς να μάθεις στο παιδί σου να αγαπά τη μοναδικότητά του. Γιατί μπορείς να φέρεις την αλλαγή από τώρα και να δημιουργήσουμε έναν πολύχρωμο κόσμο.

Για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σε στηρίξουμε. Ώστε εσύ και το παιδί σου να έχετε την ελευθερία να είστε μοναδικοί. Μοναδικότητα με αγάπη, αποδοχή και σεβασμό. 

Για αυτό αφιερώνουμε αυτόν τον μήνα στη μοναδικότητα και στην αποδοχή. Τι δράσεις θα κάνουμε; Θα μοιραστούμε λέξεις και ιστορίες. Λέξεις που εκφράζουν τις δικές μας μοναδικές συντροφικές σχέσεις και οικογένειες. Ιστορίες γραπτές, αλλά και προφορικές. Θα κάνουμε lives για να βρει κάθε γονέας στήριξη στο πώς να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει τη μοναδικότητα. Πώς μπορεί να σιγουρευτεί ότι το περιβάλλον δεν θα επηρεάσει όλα όσα προσπαθεί να περάσει στο παιδί του. Θα ακούσουμε και ιστορίες από ανθρώπους που αποδέχτηκαν τη μοναδικότητά τους και θα μοιραστούν μαζί μας το δικό τους προσωπικό βίωμα. 

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα έρχονται τον Ιούνιο στο Project Parenting. Για κάθε γονέα που έχει αυτόν τον σπουδαίο ρόλο να μεγαλώνει ένα παιδί και ταυτόχρονα να μεγαλώνει ο ίδιος, με αποδοχή, σεβασμό και αγάπη. 

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Εκπαίδευση Bachelor: Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2007 Εκπαιδευμένη από τον Σύλλογο Βοηθό Μητρότητας Ελλάδας (Greek Doula Assocciation),2016-2017 Εισηγήτρια Περιγεννητικής και Μεταγεννητικής Yoga απο το...

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Εκπαίδευση Πτυχίο: Φαρμακοποιός, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2008 Εκπαιδεύσεις & Πιστοποιήσεις Απόκτηση τίτλου Διεθνώς Πιστοποιημένου Συμβούλου  IBCL, 2015 Επαγγελματική Εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας, ΣΥΒΟΜΕ, 2016...

Διαβάστε περισσότερα
Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα
Μαργαρίτα Γερούκη

Μαργαρίτα Γερούκη

Εκπαιδευτικός, Σχολική Σύμβουλος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μαργαρίτα Γερούκη, που έχει περάσει τη ζωή της στα θρανία, μπροστά και πίσω από αυτά. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια ξεκίνησε το ενδιαφέρον της για τη σεξουαλική αγωγή! Όχι τυχαία, είχε ήδη διδάξει όλες τις τάξεις του δημοτικού. Για την επίτευξη του στόχου μετακόμισε στη Φινλανδία. Διδάσκοντας εκεί στα τμήματα μητρικής γλώσσας, ολοκλήρωσε ταυτόχρονα προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγωγή Υγείας (Πανεπιστήμιο της Jyväskylä) και διδακτορικές σπουδές στην Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο του Helsinki). Στην Ελλάδα εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος για επτά χρόνια, ενώ ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Ερευνά θέματα σεξουαλικής αγωγής, φύλου και διαπροσωπικών σχέσεων από τη σκοπιά της υγείας, της παιδαγωγικής και της πολιτικής, ενώ έχει διδάξει σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Είναι επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας που απέσπασε παγκόσμια διάκριση για το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με τον Φρίξο». Στο παρόν, ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια συνεχίζει την έρευνα σε θέματα πολιτικής για τη σεξουαλικότητα και το φύλο (Πανεπιστήμιο της Jyväskylä).

Διαβάστε περισσότερα
Γιάννης Αθανασόπουλος

Γιάννης Αθανασόπουλος

Mindset & Intention Trainer, nlpgreece® Senior Trainer

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τον Γιάννη Αθανασόπουλο, που από Μηχανολόγος Ναυπηγός και από το βάθρο του Corporate μεταπήδησε στην συμβουλευτική και εκπαίδευση των ανθρώπων. «Ιδανικά θα ήθελα έναν κόσμο που να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Πάντα να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο σήμερα» μας λέει. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μαζί μας! Στον ελεύθερό τoυ χρόνο βοηθάει στο animation φεστιβάλ Animasyros ως υπεύθυνος εθελοντών.

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα
Λία Βουλγαρίδου

Λία Βουλγαρίδου

Εμψυχώτρια Εκ. Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Λία Βουλγαρίδου, απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» Κάλβου- Καλαμπόκη. Έχει διδαχθεί υποκριτική, ορθοφωνία, φωνητική, κλασσικό και σύγχρονο χορό, μεταγλώττιση- σπικάζ και ξιφασκία από καταξιωμένους καθηγητές. Έχει εργαστεί σε παραστάσεις ενηλίκων και κυρίως παιδικές ως ηθοποιός, καθώς επίσης και σε κινηματογραφικές ταινίες ελλήνων και ξένων σκηνοθετών ως βοηθητικός ηθοποιός. Εδώ και δέκα χρόνια διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι σε τμήματα βρεφών, παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και τα τρία τελευταία ασχολείται με τη σκηνοθεσία ερασιτεχνικών ομάδων, συνεργαζόμενη με δήμους, συλλόγους, σχολεία και ιδιώτες. Έχει ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευσή της στην Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy Practitioner - Play Therapy Greece -Play Therapy UK, International), και στο Messy Play/Sensory Play, ενώ συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στη Θεραπεία μέσω της Τέχνης (Art Therapy) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα