Σε αυτή τη σειρά εκπομπών – αφιέρωμα με τίτλο «Διεκδικώ τη γέννα μου», γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο! Λαμβάνουμε πρωτοβουλία για την αναγνώριση του περιγεννητικού τραύματος και την πρόληψή του μέσα από την ενημέρωση σχετικά με την μαιευτική βία.

Στο πρώτο live της εκπομπής “Διεκδικώ τη γέννα μου”, οι παρουσιάστριες του θέματος Φωτεινή Μελετάκη, Βοηθός μητρότητας, Δασκάλα περιγεννητικής γιόγκα και η Όλυ Πατσούρα, Βοηθός μητρότητας, Βιολόγος, Ολιστική θεραπεύτρια, αναφέρθηκαν στο γενικότερο πλαίσιο του τι θα πραγματευτεί η εκπομπή αυτή: 

  • Κατανοούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε και αναπαράγεται η μαιευτική βία.
  • Κινούμαστε ανάμεσα στο βίωμα και την τεκμηρίωση με επιστημονικά δεδομένα προσκαλώντας γυναίκες και επαγγελματίες.
  • Φωτίζουμε σκοτεινές πτυχές αντιεπιστημονικών πρακτικών που έχουν βαφτιστεί «κανονικότητα» καθώς και τους τρόπους με τους οποίους επιβάλλονται.
  • Παρουσιάζουμε τα δικαιώματα και τις επιλογές των Γυναικών και των οικογενειών τους. Έτσι ώστε αυτά να αποτελούν σημεία αναφοράς για τη διεκδίκηση τοκετών με σεβασμό και ειρήνη. 
  • Προσφέρουμε έμπνευση και πληροφορία σχετικά με επανορθωτικές πρακτικές για το περιγεννητικό τραύμα του μωρού και της μητέρας.

Δημιουργούμε μια μεγάλη αγκαλιά που μας χωράει όλες, ανεξάρτητα από το πώς γεννήσαμε και γιατί. Μια αγκαλιά αγάπης, κατανόησης, αποδοχής, φροντίδας και ενδυνάμωσης για εμάς, τα παιδιά και τις οικογένειές μας, για την κοινωνία μας.

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Εκπαίδευση Bachelor: Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2007 Εκπαιδευμένη από τον Σύλλογο Βοηθό Μητρότητας Ελλάδας (Greek Doula Assocciation),2016-2017 Εισηγήτρια Περιγεννητικής και Μεταγεννητικής Yoga απο το...

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαΐα και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering. Μπείτε στο προφίλ της Ηλέκτρας και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Εκπαίδευση Πτυχίο: Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2004 Εκπαιδεύσεις: Εκπαίδευση στην Hatha Yoga (2006) από την Ακαδημία Γιόγκα “Λωτός” και την Λίντα Καπετάνιου. Υoga and...

Διαβάστε περισσότερα