Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Δίδυμα αδέρφια: Τι χρειάζεται να προσέξει κάθε γονιός;

Δίδυμα παιδιά

Κληρονομικότητα, εξωσωματική, τυχαίο γεγονός; Φυσιολογικός τοκετός, καισαρική, θηλασμός, μπουκάλι; Όμοια ή διαφορετικά; Από όπου κι όπως κι αν ξεκίνησε το δικό σας ταξίδι, μας ενώνει κάτι μαγικό: η συμπόρευση με δίδυμα παιδιά! Σε αυτή τη διαδρομή πολλά στοιχεία θα είναι κοινά με άλλες οικογένειες με παιδιά και κάποια ιδιαίτερα και διαφορετικά, πώς αλλιώς; Για παράδειγμα, ο πρώτος χρόνος ζωής είναι συνήθως πιο απαιτητικός με δύο μωρά που χρειάζονται 24ωρη φροντίδα και αποκλειστική προσοχή. 

Προκλήσεις

Πολλαπλά δώρα και αρκετές προκλήσεις λοιπόν, όπως συμβαίνει σε κάθε μακροχρόνια σχέση. Διπλές αγκαλιές, στερεοφωνικές συνομιλίες, ιδιαίτερη σχέση και συναρπαστική, χαρά εις το τετράγωνο, παρέα, κατανόηση, αλληλεπίδραση από πολύ – πολύ όμως – νωρίς…και κάποιες προκλήσεις:

  • Τα δίδυμα είναι πάντα ένας πόλος έλξης στο δρόμο, στο πάρκο, στη ζωή γενικότερα. Πολλές ερωτήσεις, ιστορίες, περιέργεια, θαυμασμός. Όλα καλά, αρκεί να είμαστε στο mood. 
  • Οι ασθένειες στον παιδικό σταθμό, με διαφορά έναρξης 36 ωρών!!! Μεγάλες νύχτες… δύσκολες μέρες…
  • Η επίμονη τάση του περίγυρου να συγκρίνει και να βρει ποι@ είναι πιο….?
  • Η διατήρηση της μοναδικότητας, της σχέσης με το κάθε παιδί ξεχωριστά. 
  • Αποφάσεις: σε ίδια τάξη ή σε διαφορετική; Κοινοί φίλοι ή όχι; Δραστηριότητες; Ρούχα; Δωμάτιο; Διαφοροποίηση στην εμφάνιση σε περίπτωση ομοζυγωτικών διδύμων – όπως είναι και οι δικές μου κόρες;

Με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και τη δική σας συμβολή, θα εισέλθουμε στο θαυμαστό, ιδιαίτερο κόσμο της δίδυμης αδελφικής σχέσης και στις ιδιαίτερες διαστάσεις που πιθανώς συνεπάγεται αυτή η συνθήκη για εμάς τους γονείς. 

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις:

  • ‘Οσα χρειάζεται να ξέρεις για τη σχέση των διδύμων
  • Ποιες οι δυσκολίες και οι πιθανές προκλήσεις για τους γονείς και τους φροντιστές των διδύμων
  • Ποιες οι ευκαιρίες και τα δώρα αυτής της διαδρομής
Γίνε μέλος σήμερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα