Περιγραφή

Σε αυτό το video, Συζητάμε Παρέα με τη Φιλιώ Κατσαρού σχετικά με το άρθρο της Διάβασμα στο σπίτι: Προκλήσεις, παγίδες και ευκαιρίες. Απαντήσαμε σε δικές σας απορίες, αναλύσαμε τον ρόλο του γονέα στην εκπαιδευτική διαδικασία και μιλήσαμε για την επικοινωνία και τη σύνδεση παιδιού και γονέα σχετικά με το διάβασμα. Ακούω, στηρίζω, αφήνω ελεύθερο το παιδί μου. Το παιδί μου δεν είναι εγώ, δεν θα μάθει όπως εγώ και καθώς το σύστημα δεν το ευνοεί στο να μάθει με τον δικό του τρόπο, φροντίζω εγώ να το ενθαρρύνω.
Παρακολουθώντας αυτό το live, θα βρείτε μέσα σας ξανά εκείνες τις εσωτερικές φωνές που είχατε κι εσείς ως παιδιά. Και ας κλείσουμε με μια απορία για αναστοχασμό μέσα από το άρθρο της Φιλιώς: “Αν κρατάω πάντα το χέρι του παιδιού πώς θα μπορέσει να ορίσει τη δική του διαδρομή; Πώς θα νιώσει ικανό και πώς θα μπορεί μεγαλώνοντας να πάρει αποφάσεις για τη δική του ζωή;”

Ερωτήσεις

Στο σημερινό ”Συζητάμε παρέα” απαντήθηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Ποιος είναι ο ρόλος του γονέα στην εκπαιδευτική διαδικασία;
  2. Αν το παιδί “δεν τα καταφέρνει” στο σχολείο πώς μπορώ να το στηρίξω να ανακαλύψει σε τι είναι καλό;
  3. Ποια είναι η σημασία του να δείχνω στο παιδί μου πώς να κάνει κάτι και να μην του το κάνω εγώ;
  4. Aν ένα παιδί αρνείται να διαβάσει, τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πώς μπορεί να το διαχειριστεί ένας γονέας;
  5. Ποια είναι η σημασία της σύνδεσης και πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να μάθει;
  6. Ποια είναι η σημασία των λέξεων και πώς επηρεάζεται το παιδί μας από τον τρόπο που το διορθώνουμε;
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Φιλιώ Κατσαρού

Φιλιώ Κατσαρού

Εκ. Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος γονέων

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Φιλιώ Κατσαρού. H πορεία της μέχρι εδώ δεν είναι ίσως και τόσο συνηθισμένη. Σπούδασε Πληροφορική, γιατί ήταν μια επιστήμη «του μέλλοντος», όπως έλεγαν τότε όλοι. Εργάστηκε για 10 περίπου χρόνια σε αντίστοιχες εταιρίες. Με την έλευση της κόρης της, αλλάζουν πολλά και αποφασίζει να αλλάξει πορεία. Ξεκίνησε συνεργασία με το Hehe Art, Play and Therapy. Παράλληλα, εκπαιδεύεται ως Parent Educator από τον Positive Discipline Association, και ξεκινάει τις ομάδες και τα σεμινάρια γονέων. Επόμενο βήμα, η εκπαίδευση στο playtherapy από την Playtherapy Greece, εκπρόσωπο του Playtherapy International. Ακολουθεί η εκπαίδευση στο Filial play. Τo 2018 ξεκίνησε το 4ετές πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Focusing στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και πλέον ασκεί την πρακτικής της ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι σίγουρη πως το ταξίδι αυτό δεν θα σταματήσει εδώ, όπως δεν σταματά και το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Διαβάστε περισσότερα