Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Διαταραχές σίτισης και πώς μπορείς να τις διαχειριστείς

Υποψιάζεσαι ότι το παιδί σου παλεύει με διαταραχές σίτισης; Πάρε τις απαντήσεις και τις λύσεις που χρειάζεσαι για να το βοηθήσεις να τις ξεπεράσει σε αυτό το βίντεο – γιατί κάθε παιδί αξίζει ένα υγιές ξεκίνημα! Μάθε τα πάντα για τις διαταραχές σίτισης και πώς να τις διαχειριστείς βοηθώντας το παιδί σου!

Δες το βίντεο και…

 • Αποχαιρέτισε το άγχος που σου προκαλεί το ότι δυσκολεύεται με τη διατροφή του
 • Νιώσε ασφάλεια ότι το παιδί σου μπορεί να έχει μια υγιή διατροφή & σχέση με το φαγητό
 • Βρες υποστήριξη από την κοινότητα και την επαγγελματία που μοιράζεται έγκυρη γνώση

Αυτό το βίντεο είναι για τους γονείς που…

 • Θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να έχουν μια υγιή σχέση με το φαγητό
 • Βλέπουν ότι τα παιδιά τους δυσκολεύονται με τη σίτιση και θέλουν να πάρουν απαντήσεις
 • Θέλουν να βρουν λύσεις που σέβονται το παιδί και δεν το πιέζουν

Μέσα από αυτό το βίντεο θα μάθεις:

 1. Τι είναι οι διαταραχές σίτισης
 2. Σε ποιους εμφανίζονται
 3. Πού οφείλονται
 4. Ποιοι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν και πώς
 5. Τι χρειάζεται να κάνουμε ως γονείς 

Για τις διαταραχές σίτισης και πώς μπορείς να τις διαχειριστείς μιλάει η Πετρούλα Δημητροπούλου

Η Πετρούλα Δημητροπούλου είναι Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός & Δημιουργός του Κέντρου Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων. Είναι εδώ για να ρίξει φως στις δυσκολίες σίτισης και πώς συνδέονται με το παιδί και φυσικά να παρέχει άμεσες και υλοποιήσιμες προτάσεις λύσεων για κάθε γονιό!

Τι είναι οι διαταραχές σίτισης;

Οι διαταραχές σίτισης είναι ψυχολογικές παθήσεις που σχετίζονται με ανεπαρκή, διαταραγμένη ή παρανοϊκή σχέση με την τροφή και τη διατροφή. Οι πιο γνωστές διαταραχές σίτισης είναι η ανορεξία νευρικού τύπου, η βουλιμία νευρικού τύπου και η διαταραχή της κατανάλωσης τροφής που δεν ανήκει σε κανένα από τα παραπάνω δύο σύνδρομα, γνωστή και ως διαταραχή της παρεπιπτόντως κατανάλωσης.

Το περιεχόμενο του βίντεο στηρίζεται στις γνώσεις και την εμπειρία της ειδικού.

Γίνε μέλος σήμερα
Πετρούλα Δημητροπούλου

Πετρούλα Δημητροπούλου

Παιδαγωγός, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Δημητροπούλου Πετρούλα. Είναι Ψυχολόγος (Bsc) και Παιδαγωγός (Bsc) και ασχολείται με παιδιά και ενήλικες. Από το 2013 έχει το δικό της κέντρο ειδικών θεραπειών στο Πόρτο Ράφτη, όπου παρέχει τις υπηρεσίες της στους ενήλικες και τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα έχει την εποπτεία όλης της θεραπευτικής ομάδας. Αγαπά πολύ τη δουλειά της και γι αυτό ψάχνει συνεχώς καινούριες μεθόδους και προγράμματα που θα την φέρουν πιο κοντά στο όραμά της: να δημιουργήσουμε έναν κόσμο με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Διαβάστε περισσότερα
Κέντρο Στήριξης Παιδιών & Ενηλίκων, Δημητροπούλου Πετρούλα

Σε συνεργασία με:

Κέντρο Στήριξης Παιδιών & Ενηλίκων, Δημητροπούλου Πετρούλα

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα μας το Κέντρο Στήριξης Παιδιών & Ενηλίκων, που δημιουργήθηκε το 2013 από την ψυχολόγο Δημητροπούλου Πετρούλα, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Το κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένους/ες θεραπευτές/τριες και παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής γονέων, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα, η θεραπευτική ομάδα λειτουργεί ομαδικά και ατομικά προγράμματα παιχνιδιού, messy play, κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α , ενώ συνεχώς εκπαιδεύεται για επιμορφώνεται για καινούρια προγράμματα και θεραπευτικά εργαλεία στον τομέα της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα