Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

 Διαλογισμός ακινησίας για παιδιά

 Διαλογισμός ακινησίας για παιδιά

Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και την επίτευξη εσωτερικής αρμονίας.

Ο διαλογισμός αυτοελέγχου και αυτοσυγκράτησης στα παιδιά είναι μια πολύτιμη πρακτική που μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και την προαγωγή της ηρεμίας και της συγκέντρωσης. 

Μέσω του διαλογισμού το παιδί μαθαίνει τεχνικές που το βοηθούν να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει τα συναισθήματά του με θετικό και ενδυναμωτικό τρόπο. Μέσω της αναπνοής, της οπτικοποίησης και της ευαισθητοποίησης, το παιδί μπορεί να ελέγξει τον εσωτερικό του κόσμο και να επιλέξει πώς θα αντιδράσει σε διάφορες καταστάσεις.

Το παιδί αποκτά βαθύτερη συγκέντρωση και αναπτύσσει την ικανότητα να εισέλθει σε μια κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας. Μαθαίνει να γίνεται παρατηρητής των σκέψεών του και των συναισθημάτων του, χωρίς να αντιδρά αυτόματα σε αυτά. Αυτή η ικανότητα επιτρέπει στο παιδί να αντιμετωπίζει καλύτερα τις προκλήσεις και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής, και να αποκτά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν εσωτερική δύναμη και αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τις δυσκολίες και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Ο διαλογισμός ενισχύει την ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του χωρίς να τα κρίνει. Μαθαίνει να αποδέχεται τα συναισθήματα του χωρίς να τα καταδικάζει ή να τα αγνοεί. 

Με τη συνεχή πρακτική αυτού του διαλογισμού, το παιδί ενδυναμώνει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις πολλαπλές καταστάσεις και προκλήσεις της ζωής. Μπορεί να μάθει να επιλέγει προσεκτικά τις αντιδράσεις του και να αναπτύξει εναλλακτικές και υγιείς στρατηγικές διαχείρισης των συναισθημάτων του.

Αυτός ο διαλογισμός προωθεί την ψυχο-σωματική ευεξία του παιδιού, ενισχύοντας την αντίληψη του για τη σύνδεση μεταξύ σκέψεων, συναισθημάτων και σωματικών αισθημάτων. Το παιδί αναπτύσσει μια ευαισθησία για τις ανάγκες του σώματός του και μάθει να το φροντίζει με αγάπη και σεβασμό.

Πολλά παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας αντιμετωπίζουν συναισθήματα ανασφάλειας ή και εσωτερικής ανησυχίας.

Αυτός ο διαλογισμός έχει στόχο την καλλιέργεια αυτοελέγχου και αυτοσυγκράτησης στα παιδιά. 

Μέσα από το διαλογισμό αυτό μαθαίνω στο παιδί πως μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του, να ηρεμεί, να μπαίνει σε ησυχία και να συγκεντρώνεται. Μέσα από τη συστηματική εξάσκηση μπορεί να μου δώσει βαθύτερη συγκέντρωση, ηρεμία, χαλάρωση και αίσθημα επίτευξης.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα