Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Διακοπές χωρίς άγχος! Ναι, μπορείς να χαλαρώσεις ουσιαστικά! 

Να το πούμε; Θα το πούμε! Κουβαλάμε το άγχος μαζί στις διακοπές μας! Διακοπές χωρίς άγχος είναι οριακά ανέφικτο. Η μάστιγα των ενηλίκων. 

Τι σημαίνει διακοπές για πολλούς από εμάς;

Το άκουσμα της λέξης «διακοπές» δεν συνεπάγεται για όλους θετικά συναισθήματα και ξεκούραση. Ιδανικά όμως οι διακοπές αφορούν ακριβώς σε αυτό. Είναι χρόνος χαλάρωσης, ξεκούρασης, αποσυμπίεσης. Χρόνος για τον εαυτό σου, χρόνος με τον εαυτό σου και με τους ανθρώπους που αγαπάς. 

Διακοπές χωρίς άγχος τελικά γίνεται;

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βγουν από τη ρουτίνα τους και το επαγγελματικό τους περιβάλλον. Κάποιοι δυσκολεύονται να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους, κάποιους μπορεί να τους αγχώνει αρκετά η όλη οργάνωση των διακοπών, ενώ άλλοι (κυρίως γυναίκες και μητέρες) ενδέχεται να βιώνουν περισσότερο άγχος στις διακοπές λόγω των πολλαπλών ρόλων και ευθυνών που λαμβάνουν μέσα στην οικογένεια, που συχνά δεν τους επιτρέπουν να χαλαρώσουν. 

Άγχος και αυτοφροντίδα

Η διαχείριση του άγχους και η αυτοφροντίδα στις καλοκαιρινές διακοπές είναι σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας. Είναι κάτι που όλοι το έχουμε ανάγκη. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας, οι πολλαπλοί ρόλοι, η επαγγελματική εξουθένωση, το άγχος είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που τις καθιστούν αναγκαίες. 

Πώς όμως θα μπορούσες να διαχειριστείς το στρες που μπορεί να προκύψει, να περάσεις επιτέλους διακοπές χωρίς άγχος και να φροντίσεις ουσιαστικά τον εαυτό σου;

Σε αυτό το βίντεο θα συζητήσουμε για τους λόγους και τους παράγοντες από τους οποίους μπορεί να προκύψει το άγχος στις διακοπές. Αλλά και για το τι μπορείς να κάνεις και για να το προλάβεις, αλλά και για να το διαχειριστείς καλύτερα. Θα μιλήσουμε επιπλέον για την αυτοφροντίδα στις καλοκαιρινές διακοπές, γιατί είναι σημαντική και πώς μπορείς να την προσφέρεις στον εαυτό σου.

Μάθε από την Αλίκη Αλεξοπούλου, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια:

  • για την αξία των διακοπών στη σωματική και ψυχική μας υγεία
  • για τους παράγοντες που μπορεί να μας πυροδοτήσουν με άγχος γύρω από τις διακοπές
  • για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε καταστάσεις που ενδέχεται να ενισχύσουν το άγχος μας 
  • για αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του άγχους 
  • για το πώς μπορούμε να φροντίσουμε ουσιαστικά τον εαυτό μας στις διακοπές

Αλίκη Αλεξοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, aliki@feelingbettertherapy.gr, 6940022740

Γίνε μέλος σήμερα