Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Διαφέρει η προετοιμασία για φυσικό τοκετό με καισαρική;

Διαφέρει η προετοιμασία για φυσικό τοκετό με καισαρική;

Εσύ γνωρίζεις ποια η διαφορά του φυσικού τοκετού με την καισαρική;

Ο φυσικός τοκετός αναφέρεται στη φυσιολογική διαδικασία γέννησης ενός παιδιού μέσω του κολπικού διαδρόμου. Ο οργανισμός της γυναίκας αναλαμβάνει την εργασία του τοκετού, και οι φυσιολογικές διαδικασίες, όπως οι συσπάσεις της μήτρας, το άνοιγμα του τοκετικού διαδρόμου και η εξέλιξη του παιδιού μέσω του κόλπου, προχωρούν φυσιολογικά. Ο φυσικός τοκετός μπορεί να συμβεί με ή χωρίς βοήθεια μηχανικών εργαλείων, όπως η κολποσκόπηση.

Καισαρική τομή:

Η καισαρική τομή είναι μια χειρουργική επέμβαση όπου γίνεται ένας έλεγχος για την αφαίρεση του παιδιού από τη μήτρα μέσω μιας κοιλιακής τομής. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη σε ορισμένες καταστάσεις όπου ο φυσικός τοκετός δεν είναι ασφαλής για τη μητέρα ή και το παιδί.

Η ιατρικοποίηση της μαιευτικής στο δυτικό κόσμο δημιουργεί τρομοκρατία γύρω από το θέμα της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Αυτός ο φόβος δημιουργεί άγχος στις γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη. Πολλές φορές αυτό τις οδηγεί σε παρεμβάσεις κατά τον τοκετό και στην καισαρική τομή.

Για την προετοιμασία για την εγκυμοσύνη μας μιλάνε η Ιωάννα Βαλιώτη και η Ηλέκτρα Οικονομίδου.

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία – Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων και ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεϊκότητα. Είναι υπέρμαχος του φυσικού τοκετού και προάγει μέσα από την προσέγγισή της την ιερότητα του τοκετού.

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία ως Μαία. Έχει επίσης ιδρύσει το Birth Engineering, το οποίο αποτελεί το όραμά της για χαρούμενες μαμάδες που φέρνουν στο κόσμο λαμπερά μωρά χωρίς φόβο. Θα ήθελε να δει γονείς που αναλαμβάνουν την ευθύνη της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Γονείς που αντιλαμβάνονται ότι χτίζοντας το μέλλον του παιδιού τους από τη μήτρα διαμορφώνουν το μέλλον.


Γίνε μέλος σήμερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Χοροθεραπεύτρια DRLST, Μαία

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα