Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Χτίσε και διατήρησε μια ευτυχισμένη, υγιή συντροφική σχέση με τον άνθρωπό σου!

Αναρωτιέσαι πώς ο/η σύντροφός σου μετατράπηκε από τον καλύτερό σου φίλο σε εχθρό; Θέλεις να μάθεις πώς να επιστρέψετε σε εκείνο το στάδιο που είχατε μια υγιή συντροφική σχέση; Ονειρεύεσαι μια ήρεμη συζήτηση με τον/την σύντροφό σου, όπου αντί για αλληλοκατηγορίες κυριαρχεί η αλληλοκατανόηση;

Τι λέει η συντροφική σχέση που έχεις για σένα;

Οι συντροφικές σχέσεις έχουν τη δύναμη να καθορίσουν την καθημερινότητά σου. Μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις ευτυχία, ελευθερία και δύναμη ή απόγνωση, απογοήτευση και μοναξιά. Πάνω από όλα όμως, και σε όποιο στάδιο και να βρίσκεσαι με τον/τη σύντροφό σου, η σχέση σου μαζί του/της έχει να σου πει πολλά για τον εαυτό σου.

Η δική σου αυτοβελτίωση ως μέσο για υγιή συντροφική σχέση

Έχεις τη διάθεση να σε ξαφνιάσεις ευχάριστα βελτιώνοντας και θωρακίζοντας τη σχέση με τον σύντροφό σου; 

Δες το βίντεο και πάρε τις απαντήσεις για το πώς να διαμορφώσεις και να διατηρήσεις μια υγιή συντροφική σχέση με το άλλο σου μισό.

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη (ΜSc) Σωματική ψυχοθεραπεύτρια, η Μάρθα Μαρκάκη (MSc) Δικηγόρος, Οικογενειακή διαμεσολαβήτρια και η Δρ. Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ Ψυχολόγος, Οικογενειακή Σύμβουλος μιλούν παρέα για το πώς διαμορφώνονται οι όμορφες συντροφικές σχέσεις.

Σε αυτό το βίντεο

 • Θα κατανοήσεις πώς η σχέση σου με τον εαυτό σου επηρεάζει τη σχέση με τον σύντροφό σου.
 • Θα μάθεις πώς να επικοινωνείς από καρδιάς με τον/την σύντροφό σου.
 • Θα γνωρίσεις στρατηγικές για την ομαλή διαχείριση των συγκρούσεων με τον/την σύντροφό σου. 
 • Θα μάθεις πως να διατηρείς την ισορροπία ανάμεσα στον συντροφικό σου ρόλο και τους άλλους ρόλους της ζωής σου.

Ερωτήματα που απαντώνται

 1. Τι σημαίνει για μένα καλή συντροφική σχέση; 
 2. Τι λέει η συντροφική μου σχέση για τον εαυτό μου;
 3. Πώς γίνεται ο δεσμός –δέσμευση;
 4. Τι διατίθεμαι να κάνω για να έχω την συντροφική σχέση που θέλω;
 5. Πώς ισορροπώ τις εξωτερικές επιδράσεις μέσα στη σχέση μου; 
 6. Πώς να επικοινωνώ ενσυνείδητα με τον σύντροφό μου; 
 7. Πώς εξισορροπώ τους διαφορετικούς ρόλους με το ρόλο μου ως σύντροφο; 
 8. Πώς η σωματική επαφή θωρακίζει τη συντροφική σχέση; 
 9. Ποιος επαγγελματίας μπορεί να σε βοηθήσει και πώς;

Μην ξεχνάς… μια σχέση θέλει δουλειά από κάθε πλευρά. Είμαστε δίπλα σου για να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου. 

Fisher, R. (2005). Daniel Shapiro Beyond reason, using emotions as you negotiate, , Penguin Books, , ISBN 9780143037781

Mellody P., Wells-Miller, A., Miller J.Κ. (2010). Eξάρτηση Συνεξάρτηση, εκδόσεις Φυτράκη, ISBN 9789605356255

Moore, C.W., & Bass, J. (2014). The mediation process, Practical Strategies for resolving conflict, 4th edition, ISBN 978111830430390000

Rosenberg, B. (2016). Μη βίαιη επικοινωνία, Marshall, εκδόσεις Κοντύλι, ISBN9789609661232 

Siegel, J. P. (2014). The Mindful Couple. Clinical Social Work Journal 42(3):282-287 DOI:10.1007/s10615-014-0489-y

Sadhguru (2018). Relationships: Bond or Bondage. Jaico Publishing House, ISBN9386867648, 9789386867643

Γίνε μέλος σήμερα
Μάρθα Μαρκάκη

Μάρθα Μαρκάκη

Coach Διαζυγίου, Parenting Coach, Δικηγόρος, Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μάρθα Μαρκάκη. Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό Δίκαιο, εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο και στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές, οικογενειακές και εμπορικές διαφορές (IMC Canada, ΥΔ), έχει μετεκπαιδευτεί στις διαπραγματεύσεις στο Harvard Law School (Program on Νegotiation) και έχει διαπιστευτεί ως Διαπραγματεύτρια (Harvard Law School, Academy of Professional Negotiators).

Διαβάστε περισσότερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα