Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Χορός: εργαλείο χαράς και ευεξίας για όλους!

Χορός: εργαλείο χαράς και ευεξίας για όλους!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα χορού εδώ στο Project Parenting πως αλλιώς; Χορεύοντας παρέα με την Ηλέκτρα Οικονομίδου, μαία, χοροθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Birth Engineering.

Ο χορός ως εργαλείο χαράς και ευεξίας

Έρευνες έχουν δείξει πως ο χορός δίνει ενέργεια, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου, έχει θεραπευτικές ιδιότητες και επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογίας μας. Βοηθάει στην έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων αλλά είναι και ένας από τους καλύτερους τρόπους κοινωνικοποίησης.

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος. Έτσι μπορούν να εκφραστούν διάφορα συναισθήματα. Αποτελεί ένα φυσικό αντίδοτο για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σώμα και η ψυχή μας. Πρόκειται για ένα πραγματικό τρόπο ζωής που μας βοηθά να εκφράσουμε δημιουργικά τα μέσα μας συναισθήματα, γεμίζοντας την καθημερινότητά μας με μία μόνιμη θετική αύρα.

Μέσα από αυτό το Βίντεο:

  • Θα ανακαλύψεις τις θεραπευτικές επιδράσεις του χορού!
  • Κάνουμε μία αναδρομή στην ιστορία του χορού.
  • Άφησε το ρυθμό και την ταλάντωση να σε παρασύρουν στη χαρά!
  • Συνδέσου με το σώμα σου, το μωρό στην κοιλιά ή την αγκαλιά σου, τα παιδιά και τον σύντροφό σου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Γίνε μέλος σήμερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα