Περιγραφή

Με τον εκφοβισμό κάθε μορφής να σημειώνει σταθερά αυξητικές τάσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι προβληματισμοί που εγείρονται είναι πολλοί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει άραγε τρόπος πρόληψης; Τι χρειάζεται να προσέξω ως γονιός; Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μια κατάσταση εάν προκύψει; Δες το live μας και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι! Σε περιμένουμε. 

Ο Σπύρος Κασιμάτης και η Μαριαλένα Κατσούρα, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας, μίλησαν live για το bullying και τις προεκτάσεις του, τόσο στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό περιβάλλον απαντώντας παράλληλα και τις δικές σου ερωτήσεις. 

Στόχοι 

  • Τι είναι; 
  • Πώς μπορώ να δράσω προληπτικά;
  • Γιατί στο παιδί μου – είτε είναι ο θύτης, είτε το θύμα, είτε ο τρίτος παρατηρητής;
  • Πώς μπορώ να διατηρώ έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το παιδί μου ώστε να απευθυνθεί σε μένα για βοήθεια σε κάθε περίπτωση;
  • Πώς αντιμετωπίζω την κάθε περίπτωση και πού μπορώ να απευθυνθώ για βοήθεια;
  • Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες στο παιδί;
  • Ποιος ο ρόλος του σχολείου και/ή του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος;
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Μαριαλένα Κατσούρα

Μαριαλένα Κατσούρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μαριαλένα Κατσούρα. Άρχισε να γνωρίζει τον χώρο της συμβουλευτικής πριν από 10 χρόνια, όταν επέστρεψε Ελλάδα μετά από τις σπουδές της σε Γερμανία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο και την απασχόλησή της στο μεταφραστικό τμήμα τριών διαφορετικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρχικά, ασχολήθηκε βιωματικά με τη συμβουλευτική γονέων στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα & Δασκάλου (Gordon’s PET/ΤΕΤ), μεταφράζοντας παράλληλα σχετικά βιβλία για την Gordon Hellas (Ages & Stages, Consent for Kids κ.λπ.), και στη συνέχεια μεταπήδησε και επαγγελματικά πλέον στη συμβουλευτική ενηλίκων γενικότερα. Εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και τη συνοδεία focusing ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Συνεχίζοντας στην προσέγγιση του ενήλικου παιδιού, εκπαιδεύτηκε στη συγκινησιακά εστιασμένη θεραπεία ζεύγους (EFT) και τον Κύκλο της Ασφάλειας για Γονείς (CoS®- P™) που βασίζονται μεταξύ άλλων στη θεωρεία του δεσμού (attachment). Συνεχίζει να εκπαιδεύεται στους εκάστοτε τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά, τραυματοθεραπεία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε ζευγάρια κ.λπ.) ακολουθώντας τη ροή. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα