Πολλοί αναρωτιόμαστε για το bullying. Τι είναι; Ποιος το ασκεί; Εάν το παιδί σου είναι θύμα bullying, τι πρέπει να κάνεις; Εάν το παιδί σου ασκεί bullying, πού μπορείς να απευθυνθείς, πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Σε μια εποχή όπου το bullying μπορεί να γίνει είτε στον ίδιο το σχολικό χώρο ή μέσα από μια οθόνη, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για να μάθουμε πώς να το αντιμετωπίζουμε.

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting, ο Σπύρος Κασιμάτης, Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εξηγεί τι είναι το bullying, από πού προέρχεται και τις προεκτάσεις που μπορεί να λάβει. Τελικά τραυματίζεται μόνο αυτός που είναι θύμα bullying ή και αυτός που ασκεί;

Στόχοι σειράς

  • Τι είναι το bullying
  • Συνέπειες σε αυτόν που δέχεται bullying
  • Συνέπειες σε αυτόν που ασκεί bullying
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα