Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Brain training: Η εκμάθηση του μέλλοντος!

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μένουν συγκεντρωμένα και να μαθαίνουν σωστά; Ποια είναι η διέξοδος στα προβλήματα (μαθησιακά και επικοινωνιακά) που δημιουργεί η σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της υπερπληροφόρισης; Πως δημιουργούμε δυνατά μυαλά, προετοιμασμένα να ηγηθούν το αύριο; Τι είναι το Brain Training;

Πώς βοηθά το Brain Training να συγκεντρωθεί το παιδί;

Το Brain Training  προέκυψε από την ανάγκη των καιρών για νέους τρόπους εκγύμνασης του εγκεφάλου. Μέσα από διάφορες μεθόδους, προγράμματα και παιχνίδια βοηθά τα παιδιά να προσλάβουν σωστά την γνώση, να επεξεργαστούν την πληροφορία. Να μάθουν πώς να μαθαίνουν. Ένα ολοκληρωμένο και άκρως αποτελεσματικό πρόγραμμα Brain Training είναι το πρόγραμμα νοητικής ανάπτυξης ALOHA Mental Arithmetic για παιδιά  5-13 ετών.

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε με τη Μαργαρίτα Καμαριώτου, εκπαιδευτικό, σύμβουλο γονέων και επαγγελματικού προσανατολισμού και τη Νίκη Ζερβού υπεύθυνη του προγράμματος ALOHA Mental Arithmetic Greece, για το πώς μπορούμε να μάθουμε στο παιδί πώς να μαθαίνει σωστά και να δομεί αποτελεσματικά την γνώση στο μυαλό του.

Τι είναι η νοητική αριθμητική και πώς μπορεί να βοηθήσει;

Θα μιλήσουμε επίσης για τις ικανότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από τη νοητική αριθμητική, που  ξεπερνούν τα μαθηματικά και τους επιτρέπουν να δομήσουν τη σκέψη και τον τρόπο που επεξεργάζονται τις πληροφορίες που διαρκώς δέχεται ο εγκέφαλός τους ,να κινητοποιηθούν εφόσον αποκτήσουν εσωτερικό κίνητρο, να  μάθουν διασκεδάζοντας, να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι με τη χρήση του άβακα.

Στόχοι Βίντεο:

  • Θα μάθουμε τι σημαίνει εκγύμναση εγκεφάλου
  • Θα μάθουμε τι είναι το ALOHA
  • Πως προετοιμάζουμε τους ανθρώπους του μέλλοντος
  • Τι σημαίνει μαθαίνω ενώ παίζω και αλληλοεπιδρώ

Ελπίζουμε να σου άρεσε αυτό το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαργαρίτα Καμαριώτου

Μαργαρίτα Καμαριώτου

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος γονέων

Η Μαργαρίτα Καμαριώτου είναι Εκπαιδευτικός, αδειοδοτημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σύμβουλος Γονέων με σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία & Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ολική Ποιότητα στην Εκπαίδευση. Εχει ιδρύσει & διευθύνει τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ στο Αιγάλεω. Την τελευταία 8ετία ασχολείται επισταμένα με την ανάπτυξη μεταγνωστικών ικανοτήτων (Μαθαίνω ΠΩΣ να Μαθαίνω) παιδιών & εφήβων βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου 9 Βασικών Δεξιοτήτων, γνώσεις απολύτως απαραίτητες στους αυριανούς πολίτες του 21ου αιώνα! Μπείτε στο προφίλ της για να μάθετε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Δημιουργός του Project Parenting & Παιδαγωγός

Γεια σου! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά, η δημιουργός του Project Parenting 💛 Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική,...

Διαβάστε περισσότερα
ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Σε συνεργασία με:

ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ» με έδρα το Αιγάλεω, ιδρύθηκε το 1986 από τη Μαργαρίτα Καμαριώτου, εκπαιδευτικό /εκπαιδευτικό ψυχολόγο, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Οργανισμός δραστηριοποιείται στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης τα τελευταία 34 χρόνια και στο χώρο της Πληροφορικής από το 2002. Μέσα από τη πολυετή πορεία μας έχουμε κατορθώσει να ξεχωρίσουμε χάρη στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών μας & επιμόρφωση των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών μας οι οποίοι διακρίνονται, εκτός από το επίπεδο σπουδών τους και για τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και ανθρώπινες αξίες. Μπείτε στο προφίλ για να μάθετε περισσότερα!

Διαβάστε περισσότερα