Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Μπορεί ο τρόπος που σκεφτόμαστε να επηρεάζει τη γονιμότητά μας;

Μπορεί το mindset, ο τρόπος που σκεφτόμαστε να επηρεάζει τη Γονιμότητα μας; 

Σε αυτό το βίντεο μιλάμε συγκεκριμένα για το πώς μπορεί ο τρόπος που σκεφτόμαστε – το mindset μας – να επηρεάσει το αποτέλεσμα της Γονιμότητάς μας. Και πώς το σύστημα και οι τεχνικές του NLP μπορούν να υποστηρίξουν και να φανούν χρήσιμες και σε αυτό το στάδιο ζωής.

Για αυτό το προ-στάδιο της γονεϊκότητας θα συζητήσουμε με την Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου PhD και ιδρύτρια της nlpgreece® και την Ελλη Παπαδοπούλου BSc Psychology, MBA, trainer στην nlpgreece®, που εξειδικευμένα εφαρμόζει τη μεθοδολογία NLP σε θέματα Γονιμότητας.

Η Γονιμότητα ως προπαρασκευαστική περίοδος της Γονεϊκότητας

Η προσωπικότητα, οι εμπειρίες και τα βιώματα του κάθε ανθρώπου επηρεάζουν και διαμορφώνουν τους ρόλους που υιοθετεί στη ζωή του – σαν γονιός, σαν σύντροφος, σαν εργαζόμενος, σαν φίλος – σμιλεύουν τις σχέσεις και τη συναισθηματική του ευελιξία και βέβαια τη συμπεριφορά του.

Η σχέση του τρόπου σκέψης μας με το πώς επηρεάζει τη γονιμότητα μας

Κατά πόσο λοιπόν προκλήσεις Γονιμότητας που κάποιος μας μπορεί να συναντήσει μπορούν να επιδεινωθούν ή να βοηθηθούν από τον τρόπο σκέψης μας; 

Πώς μπορούμε να επηρεάσουμε εμείς τη γονιμότητα μας;

Θα δούμε πώς εργαλεία και τεχνικές που βοηθούν στην χαρτογράφηση του δικού μας μοντέλου του κόσμου μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να ξεκλειδωθούν μπλοκαρίσματα που πιθανόν να προβληματίζουν και να δυσχεραίνουν τη Γονιμότητα μας, το μελλοντικό μας γονεϊκό ρόλο και την ευρύτερη καθημερινότητα μας.

Μπορεί ο τρόπος που σκεφτόμαστε να επηρεάζει τη γονιμότητα μας;

Σε αυτό το βίντεο απαντάμε σε ερωτήσεις πάνω σε όλα αυτά που επηρεάζουν τη γονιμότητά μας

  • Πώς αυτή η προπαρασκευαστική περίοδος πριν τη γονεϊκότητα είναι επένδυση και ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας πριν μπούμε στη “φωτιά”;
  • Πώς είναι ίσως ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τι γονείς θέλουμε να είμαστε με ενσυνείδητη επιλογή και όχι απλά μηχανική αναπαραγωγή των γονεϊκών μοτίβων που ίδιοι έχουμε βιώσει από τους δικούς μας γονείς;
  • Πώς αλήθεια το NLP μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική επικοινωνία και συναισθηματική διαχείριση όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει στη σχέση μας με τον σύντροφό μας; Και είναι σχεδόν μαθηματικά εξακριβωμένο ότι θα συμβεί σε στιγμές προκλήσεων και προβλημάτων όπως η υπογονιμότητα.
  • Πώς στην ήδη ορμονικά επιβαρυμένη νευροφυσιολογία των κύκλων γονιμότητας, επιδρά η νευροφυσιολογία των συναισθημάτων μας; Και πώς αλήθεια το NLP μπορεί να βοηθήσει στη χαλιναγώγηση και την αξιοποίηση της συναισθηματικής μας ενέργειας;
  • Δευτερογενής υπογονιμότητα – ένα σιωπηλό ταξίδι που προβληματίζει πολλές οικογένειες. Ποιες οι διαφορές και οι ομοιότητες με την πρωτογενή υπογονιμότητα;

Έτσι ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος για το πώς ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός μπορεί τελικά να συνεισφέρει σε κάθε στάδιο της ζωής μας – από τη γονιμότητα και το προ-στάδιο της γονεϊκότητας, τη βρεφική ηλικία και τις πολύτιμες σχέσεις που χτίζονται σε αυτό το τρυφερό στάδιο ζωής, έπειτα την ουσιαστική σχέση, σύνδεση και υποστήριξη των παιδιών μας μικρών και μεγαλύτερων εφήβων, στην ενήλικη ζωή μας και τους αμέτρητους ρόλους που επιθυμούμε να υιοθετήσουμε και να φέρουμε εις πέρας με αποτελεσματικότητα και χαρά.

Στο Βίντεο συζητάμε παρέα με την Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, PhD, Founder – NLPGreece®, Senior Partner – Synolic®Development Systems, info@nlpgreece.gr και την Έλλη Παπαδοπούλου.

Ευθυμιάδου, Αλεξάνδρα, Γ., NLP: Η απομυθοποίηση, Aθήνα: Διόπτρα 

Ευθυμιάδου, Αλεξάνδρα, Γ., Πάρ’το αλλιώς, Αθήνα: Direction

Eagleman, David, The Brain: the story of you, Edinburgh UK: Canongate

Madden Florence & Sarantinou Eleni, Everyday NLP, Cumbria UK: Lightning Source UK Ltd.

Perel, Esther, Ερωτική νοημοσύνη: Συμφιλιώνοντας τον ερωτισμό με την καθημερινότητα, Αθήνα: Κέλευθος

Γίνε μέλος σήμερα
Έλλη Παπαδοπούλου

Έλλη Παπαδοπούλου

Σύμβουλος Γονιμότητας & Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Ψυχολόγος

H Ελλη Παπαδοπούλου, είναι Ψυχολόγος (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ & πιστοποιημένη NLP Global Trainer & Coach, Μeta-Trauma & PTSD Trainer & Consultant. Ιδιαίτερη εξειδίκευση και πάθος της η Γονιμότητα, η Υπογονιμότητα και η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Είναι δημιουργός & ιδρύτρια της HeartFert®, με αποστολή την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο ταξίδι της Γονιμότητας, της Υπογονιμότητας ή άλλων προκλήσεων υγείας, και πέραν αυτών. Tί επιθυμεί να είναι για σένα? Ενημερωμένη και γεμάτη περιέργεια συνταξιδιώτης σου, πάντα με εσένα οδηγό. H Γονιμότητα είναι τρόπος σκέψης και ύπαρξης και το Γόνιμο Mindset εφόδιο ζωής!

Διαβάστε περισσότερα