Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Ασκήσεις για την εγκυμοσύνη

Ασκήσεις για την εγκυμοσύνη

Ποιος είπε ότι αν είσαι έγκυος δεν μπορείς να γυμναστείς; Τα οφέλη της γυμναστικής για εσένα και το μωρό σου είναι πολλά και υπάρχει τρόπος να το κάνεις και μόνη σου. Για αυτά μιλούν η Φωτεινή Μελετάκη και Ιωάννα Βαλιώτη!

Άσκηση στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη της άσκησης για τον οργανισμό είναι λίγο ως πολύ γνωστά σε όλους. Πολλοί αναρωτιούνται αν επιτρέπεται κατά την κύηση. Η απάντηση είναι ΝΑΙ με κεφαλαία γράμματα! Στην πραγματικότητα η άσκηση στην εγκυμοσύνη θα έπρεπε να συνταγογραφείται!

Η άσκηση βελτιώνει τη φυσική και ψυχολογική κατάσταση ενώ μικροενοχλήσεις της κύησης όπως ισχιαλγία, καούρες, οιδήματα άκρων. Αυξάνει επίσης την ευεξία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Τέλος προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό.

Αν είσαι έγκυος θα έχεις ίσως ανακαλύψει ότι το να μεγαλώνεις ένα μωρό μέσα σου έχει αρκετές προκλήσεις. Το σώμα σου αλλάζει συνεχώς. Ολόκληρος ο οργανισμός σου δοκιμάζεται. Οι ενοχλήσεις που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη επηρεάζουν τη διάθεση και την ψυχολογία σου.

Ασκήσεις για την εγκυμοσύνη

Η Ιωάννα από το στούντιο της B•earth/Pre-postnatal yoga/Perinatal services/Hatha yoga και η Φωτεινή απο το Catis Yoga & Pilates μέσα από το κοινό τους όραμα b•earth your bondingpath, μιλούν μαζί μας για μια πρακτική που μπορεί κάθε έγκυος κάθε τριμήνου που διανύει μια φυσιολογική κύηση να ενσωματώσει στην καθημερινότητά της.

Απελευθέρωση σε αυχένα, ώμους, πλάτη, μέση, χέρια και πόδια * Θέσεις της λεκάνης για την βέλτιστη θέση του μωρού στην φωλίτσα του!

*** Σε περίπτωση παθολογικής κύησης, συζητήστε το με τ@ν επαγγελματία που σας παρακολουθεί.

Γίνε μέλος σήμερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα
Β • earth

Σε συνεργασία με:

Β • earth

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα μας, το Β • earth που ιδρύθηκε από την Βαλιώτη Ιωάννα το 2018 με πολλή αγάπη και μεράκι για αυτό που αγαπάει την μαιευτική και την γιόγκα. Μέσα από τον χώρο αυτό και τις δραστηριότητες μας θέλουν να αφυπνίσουν την θηλυκή ενέργεια και την αστείρευτη δύναμη των γυναικών και να βοηθήσουν την οικογένεια. Σας περιμένουνε για μια βουτιά μέσα στον εαυτό!!

Διαβάστε περισσότερα