Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Ασφαλής ύπνος μωρού: Πώς να τον πετύχετε;

Ο ύπνος στα βρέφη και στα παιδιά μας είναι ένα  ζήτημα που μας απασχολεί ως γονείς και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διασφαλίσουμε ασφαλή σωματικά και συναισθηματικό ύπνο για τα παιδιά μας. 

Χρειάζεται να βοηθήσουμε τα βρέφη μας και τα παιδιά μας δημιουργώντας μια ρουτίνα στον ύπνο και δημιουργώντας και ένα ασφαλές περιβάλλον. Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται να μάθουμε τις ανάγκες του παιδιού μας ανάλογα την ηλικία.

Τι σημαίνει ύπνος ανάλογα την ηλικία;

Ο συνεχόμενος ύπνος για τα βρέφη είναι μια προσδοκία δική μας και ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Στην πραγματικότητα τα βρέφη κάνουν κύκλους ύπνου και για αυτό παρατηρούμε ότι μπορεί να ξυπνούν ανά 2-3 ώρες είτε θηλάζουν είτε όχι. Για τα βρέφη τα ξυπνήματα είναι φυσιολογικά, είναι ο τρόπος για να προστατευτούν, να έρθουν σε επαφή με τον φροντιστή τους, να εκδηλώσουν κάποια ανάγκη τους. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε συναισθηματική ασφάλεια.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε:

  • Τι σημαίνει ο ύπνος για τα βρέφη;
  • Ρουτίνα για βρέφη και νήπια.
  • Ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες ύπνου;
  • Μετάβαση στο δικό του δωμάτιο.

Σε αυτό το βίντεο θα συζητήσουμε μαζί πώς να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τον ασφαλή ύπνο του βρέφους!

Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα – Elizabeth Pantley

Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας – Κατερίνα Χρυσανθοπούλου

Δεσμοί Καρδιάς – Barbara Nicholson, Lysa Parker

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα