Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Γιατί είναι σημαντικά τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου;

Επεισόδιο 2

Τύποι παιδικών καθισμάτων

Επεισόδιο 3

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο κάθισμα για το παιδί μου;

Επεισόδιο 4

Συμβουλές για την ασφάλεια

Επεισόδιο 5

Κλείσιμο

Η σειρά αυτή γυρίστηκε σε συνεργασία με το πολυκατάστημα βρεφικών προϊόντων «ΗΡΩ», στο κατάστημά τους 1.000 τ.μ. στο Αιγάλεω

~~

Αν και η αγκαλιά της μάνας προσφέρει αγάπη, ζεστασιά και προστασία στο παιδί, εντούτοις δεν μπορεί να παρέχει την ίδια προστασία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι ζωτικής σημασίας τα παιδιά να είναι πάντα σωστά δεμένα σε ειδικά παιδικά καθίσματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών με το αυτοκίνητο. Η χρήση αυτών των καθισμάτων δεν είναι απλώς μία σύσταση, αλλά μία υποχρέωση, καθώς έχει αποδειχθεί πως μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού ή ακόμη και θανάτου σε περίπτωση σύγκρουσης.  

Πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου για την ασφάλεια του μικρού σου από την πρώτη κιόλας μέρα που θα έρθει στον κόσμο;

Τα παιδικά σώματα δεν είναι απλώς μικρογραφίες ενηλίκων. Τα κόκαλα και οι μυς τους δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα και το σώμα τους είναι εν γένει πιο ευάλωτο σε τραυματισμούς.

Τα καθίσματα αυτοκινήτου έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να προστατεύουν στο μεγαλύτερο δυνατό το σώμα του βρέφους ή του παιδιού σε μία σύγκρουση η οποία μπορεί να προκληθεί είτε σε απόσταση λίγων μέτρων είτε σε μεγάλα ταξίδια. Ανταποκρίνονται στο αναπτυξιακό στάδιο των βρεφών και των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του σώματός τους. Αφορούν το κάθε παιδί ξεχωριστά και φροντίζουν να πλαισιώνουν το κορμί τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί ένας σοβαρός ή κια θανάσιμος τραυματισμός.

Πως πρέπει να συμμορφώνεται ο κάθε οδηγός γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ;

Η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας για παιδιά έως 12 ετών είναι επιβεβλημένη από τον Κ.Ο.Κ., ενώ ο ευρωπαϊκός κανονισμός ασφαλείας υποδεικνύει πως για όλα τα παιδιά ύψους κάτω των 135 εκ. θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κατάλληλος εξοπλισμός ασφαλείας βάσει του βάρους και του ύψους τους.

Τι χρειάζεται να γνωρίζεις πριν καταλήξεις στο κάθισμα του παιδιού;

Δώσε την απαραίτητη προσοχή πριν κάνεις την επιλογή σου, προκειμένου να εξασφαλίσεις τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία που έχει ανάγκη το παιδί σου πριν ξεκινήσετε τις βόλτες και τα ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Υπάρχουν κατηγορίες βάρους και ύψους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι δεσίματος του παιδικού καθίσματος γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι συμβατό με το δικό σου αυτοκίνητο. Είναι απαραίτητο το κάθισμα να συμμορφώνεται με ένα από τα δύο υπάρχοντα πρότυπα σύμφωνα με τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Πρέπει να προσέχεις πολύ αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις ένα second hand παιδικό κάθισμα.

Τι θα μάθεις σχετικά με τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου;

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα συζητήσουμε για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, πως να επιλέξουμε το σωστό για το παιδί μας, τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά του, πως το τοποθετούμε στο αυτοκίνητο και πως θα βοηθήσω το παιδί μου να νιώθει άνετα σε αυτό.


Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • H παροχή πληροφοριών για τη σημασία και τη χρήση των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου
  • Η ενθάρρυνση της χρήσης ποιοτικών και ασφαλών παιδικών καθισμάτων που πληρούν τα απαραίτητα πρότυπα
  • Η παροχή συμβουλών σχετικά με τη αγορά του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου
  • Η υποστήριξη των γονιών σχετικά με τη σχέση του παιδιού με το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και την ασφάλειά του στο αυτοκίνητο
  • Η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την οδική ασφάλεια των παιδιών

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Tο «ΗΡΩ» ξεκίνησε ως ένα συνοικιακό κατάστημα το 1983 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα πολυκατάστημα βρεφικών προϊόντων 1.000 τ.μ. στο Αιγάλεω, βραβευμένο στα Mother &  Baby Awards, το οποίο πλέον επιλέγουν γονείς από όλη την Αττική. 

Στόχος του είναι να προσφέρει στους γονείς, είτε στο φυσικό κατάστημα είτε μέσω του επίσης βραβευμένου eshop του, καθετί που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών τους. Με ποικιλία 7.500 ειδών από 150 brands από όλο τον κόσμο, η ΗΡΩ λειτουργεί ως «one for all» προορισμός για τους νέους γονείς, ενώ η γκάμα των προϊόντων του καλύπτει από τον θηλασμό και τη βρεφανάπτυξη μέχρι το βρεφικό δωμάτιο, την ασφάλεια, την υγιεινή και τη βόλτα του παιδιού, καθώς και την ένδυση αλλά και το παιχνίδι, με έμφαση κυρίως σε είδη ανακουφιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, το «ΗΡΩ» διακρίνεται για την πολύ καλή εξυπηρέτησή του, λύνοντας απορίες και καθοδηγώντας τους πελάτες στις καλύτερες δυνατές επιλογές. Είναι, επίσης, χώρος φιλικός για τις μητέρες που θηλάζουν και προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για την εταιρία ΗΡΩ στο www.irokids.gr

Ινστιτούτο οδικής ασφάλειας

https://www.ioas.gr/symvoules_gia_tin_odiki_asfaleia/1200/Paidi_kai_Odiki_Asfaleia/

in car safety center

https://incarsafetycentre.co.uk/safety-centre

https://incarsafetycentre.co.uk/safety-centre/child-car-seat-regulations