Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Από την προσχολική αγωγή στην ενήλικη πραγματικότητα

Από την προσχολική αγωγή στην ενήλικη πραγματικότητα

Γιατί να πας το παιδί σου στον παιδικό; Τι κερδίζει εκτός από οικονομική πρόοδο; Πώς μπορεί το παιδί σου να γίνει κοινωνικός και λειτουργικός άνθρωπος; 

Ποιος ο δικός σου ρόλος;

Κι εσύ, ως υποστηρικτικός Γονέας, καλείσαι να βοηθήσεις το παιδί να προσαρμοστεί ομαλά στη νέα του καθημερινότητα. Και πώς θα επιτευχθεί αυτό, όταν κι εσύ καρδιοχτυπάς και αγωνιάς; Ερωτήματα, όπως αν θα έχει το παιδί επαρκή φροντίδα και προσοχή στο σχολείο, αν θα το κακομεταχειριστούν, αν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, κι άλλα πολλά, χορεύουν στο μυαλό σου και κάνουν την ανησυχία και την ανάγκη σου για μια χείρα βοηθείας να θεριεύουν. Πάρε βαθιά ανάσα και πάμε να προσαρμοστούμε παρέα στη νέα σας καθημερινότητα.

Από την προσχολική αγωγή στην ενήλικη πραγματικότητα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης στις 24/1, δημιουργήσαμε αυτό το βίντεο με τη Φιλιώ Κατσαρού, Σύμβουλος γονέων και τον Σπύρο Κασιμάτη, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, για τη σημασία της προσχολικής αγωγής και για τη δημιουργία ισορροπημένων ανθρώπων και λειτουργικών κοινωνιών.

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε για:

  • Την προσχολική αγωγή ως προοπτική ζωής πέρα από οικονομικούς εργασιακούς όρους.
  • Τι προτιμάμε; Ίσες ευκαιρίες και ενιαίο πλάνο ή μια εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στην ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε παιδιού, τις ανάγκες, τις κλίσεις, τους τρόπους ανταπόκρισής του; 
  • Τι χαρακτηριστικά οφείλει να φέρει ένας παιδαγωγός και τι είναι πραγματικά η παιδαγωγική;
  • Τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε μέσα στην κοινωνία και πώς μας διαμορφώνει η εκπαίδευση;

Γίνε μέλος σήμερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα
Φιλιώ Κατσαρού

Φιλιώ Κατσαρού

Εκ. Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος γονέων

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Φιλιώ Κατσαρού. H πορεία της μέχρι εδώ δεν είναι ίσως και τόσο συνηθισμένη. Σπούδασε Πληροφορική, γιατί ήταν μια επιστήμη «του μέλλοντος», όπως έλεγαν τότε όλοι. Εργάστηκε για 10 περίπου χρόνια σε αντίστοιχες εταιρίες. Με την έλευση της κόρης της, αλλάζουν πολλά και αποφασίζει να αλλάξει πορεία. Ξεκίνησε συνεργασία με το Hehe Art, Play and Therapy. Παράλληλα, εκπαιδεύεται ως Parent Educator από τον Positive Discipline Association, και ξεκινάει τις ομάδες και τα σεμινάρια γονέων. Επόμενο βήμα, η εκπαίδευση στο playtherapy από την Playtherapy Greece, εκπρόσωπο του Playtherapy International. Ακολουθεί η εκπαίδευση στο Filial play. Τo 2018 ξεκίνησε το 4ετές πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Focusing στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και πλέον ασκεί την πρακτικής της ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι σίγουρη πως το ταξίδι αυτό δεν θα σταματήσει εδώ, όπως δεν σταματά και το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Διαβάστε περισσότερα