Γιατί να πας το παιδί σου στον παιδικό; Τι κερδίζει εκτός από οικονομική πρόοδο; Πώς μπορεί το παιδί σου να γίνει κοινωνικός και λειτουργικός άνθρωπος; 

Την Κυριακή 24/1, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, η Φιλιώ Κατσαρού, Σύμβουλος γονέων και ο Σπύρος Κασιμάτης, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, μίλησαν live στη σελίδα μας στο facebook για τη σημασία της προσχολικής αγωγής για τη δημιουργία ισορροπημένων ανθρώπων και λειτουργικών κοινωνιών.

Μιλήσαμε για:

  • Την προσχολική αγωγή ως προοπτική ζωής πέρα από οικονομικούς εργασιακούς όρους.
  • Τι προτιμάμε; Ίσες ευκαιρίες και ενιαίο πλάνο ή μια εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στην ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε παιδιού, τις ανάγκες, τις κλίσεις, τους τρόπους ανταπόκρισής του; 
  • Τι χαρακτηριστικά οφείλει να φέρει ένας παιδαγωγός και τι είναι πραγματικά η παιδαγωγική;
  • Τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε μέσα στην κοινωνία και πώς μας διαμορφώνει η εκπαίδευση;
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Φιλιώ Κατσαρού

Φιλιώ Κατσαρού

Εκ. Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος γονέων

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Φιλιώ Κατσαρού. H πορεία της μέχρι εδώ δεν είναι ίσως και τόσο συνηθισμένη. Σπούδασε Πληροφορική, γιατί ήταν μια επιστήμη «του μέλλοντος», όπως έλεγαν τότε όλοι. Εργάστηκε για 10 περίπου χρόνια σε αντίστοιχες εταιρίες. Με την έλευση της κόρης της, αλλάζουν πολλά και αποφασίζει να αλλάξει πορεία. Ξεκίνησε συνεργασία με το Hehe Art, Play and Therapy. Παράλληλα, εκπαιδεύεται ως Parent Educator από τον Positive Discipline Association, και ξεκινάει τις ομάδες και τα σεμινάρια γονέων. Επόμενο βήμα, η εκπαίδευση στο playtherapy από την Playtherapy Greece, εκπρόσωπο του Playtherapy International. Ακολουθεί η εκπαίδευση στο Filial play. Τo 2018 ξεκίνησε το 4ετές πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Focusing στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και πλέον ασκεί την πρακτικής της ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι σίγουρη πως το ταξίδι αυτό δεν θα σταματήσει εδώ, όπως δεν σταματά και το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Διαβάστε περισσότερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα