Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Άσκηση στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Επεισόδιο 2

1η Πρακτική Άσκηση

Επεισόδιο 3

Άσκηση μετά τον τοκετό

Επεισόδιο 4

Πρακτικές Ασκήσεις

Αντιμετώπισε τις αλλαγές στο σώμα σου στην εγκυμοσύνη! Η δύναμη της Γιόγκα

«Αγκαλιάζω το σώμα μου και όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν με αγάπη και ευγνωμοσύνη».

Η εγκυμοσύνη αλλά και η λοχεία είναι μια ιδιαίτερη και μοναδική περίοδος στην ζωή της γυναίκας. Καθώς το σώμα αλλάζει για να υποδεχτεί το μωρό μας, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, προκλήσεις αλλά και σωματικές και ψυχικές αλλαγές είναι αρκετά συχνές. Όλες όμως αυτές οι αλλαγές που προκύπτουν γίνονται πιο συνειδητές και χωρίς φόβο, όταν υπάρχει μια ομάδα δίπλα σου που σε στηρίζει και σε καθοδηγεί σε αυτό το μονοπάτι της μητρότητας που για κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό. Γιατί κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και κάθε γυναίκα είναι μοναδική.

Αντιμετώπισε τις αλλαγές στο σώμα σου στην εγκυμοσύνη

Η Βάσια Καλλιμάχου, εξειδικευμένη δασκάλα γιόγκα εγκυμοσύνης και αποκατάστασης για μετά τον τοκετό μας καθώς και στην fertility yoga, μας δείχνει από το yoga studio της ποιές ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε με την βοήθεια της μπάλας ώστε να βοηθήσουμε το σώμα μας να απελευθερωθεί από τους συχνούς πόνους σε αυχένα, ώμους, πλάτη, μέση, χέρια και πόδια σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Ακόμα μας μιλάει,γιατί η μπάλα εγκυμοσύνης είναι ο καλύτερος βοηθός της γυναίκας και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και στον τοκετό. Πως μπορεί να βοηθήσει η μπάλα να φέρουμε το μωρό μας στην βέλτιστη θέση μέσα στην κοιλιά μας.  

Επίσης, μας δείχνει βασικές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να καταλάβουμε ότι το σώμα μας είναι έτοιμο για γυμναστική μετά τον τοκετό. Εξηγεί πόσο χρόνο χρειάζεται το σώμα για να ανακάμψει και με ποιες ασκήσεις είναι είναι καλό να ξεκινήσουμε για να αρχίσει το σώμα μας σιγά σιγά να δυναμώνει.  

Στόχοι βίντεο:

  • Ανακούφιση του σώματος μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις Γιόγκα πάνω στην μπάλα.
  • Πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το μωρό μας εμπεδοθεί μέσα στην λεκάνη στην διάρκεια του τοκετού. 
  • Τα οφέλη της μπάλας εγκυμοσύνης.
  • Πώς θα αναγνωρίσουμε αν το σώμα μας είναι έτοιμο να γυμναστεί μετά τον τοκετό.
  • Ποια είναι τα οφέλη της γιόγκα αποκατατάστασης για μετά τον τοκετό.
  • Με ποιο τρόπο βοηθάμε το σώμα να ανακάμψει μετά από μια εγκυμοσύνη.

Στο Βίντεο συζητάμε παρέα με τη Βάσια Καλλιμάχου, Δασκάλα Γιόγκα
vasia.kallimachou@gmail.com

  • Dig pregnancy birth and baby by Sue Elkind
  • Yoga sequencing by Mark Stevens
  • Postnatal yoga : Strengthening body & spirit by Francoise Barbira Freedman
Γίνε μέλος σήμερα
Βάσια Καλλιμάχου

Βάσια Καλλιμάχου

Δασκάλα Γιόγκα

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Βάσια Καλλιμάχου, δασκάλα Γιόγκα με εξειδίκευση στην γιόγκα εγκυμοσύνης, γιόγκα αποκατάστασης για μετά τον τοκετό και fertility γιόγκα. Η Βάσια έχει ιδρύσει το “Mamaste” yoga studio. Πιστεύει πως η προετοιμασία της σύλληψης ενός μωρού, η εγκυμοσύνη, η γέννα, η λοχεία νοηματοδοτούνται τελείως διαφορετικά όταν η γυναίκα έρχεται σε αρμονία με το σώμα της. Το όνειρό της είναι να βιώνει κάθε γυναίκα την εγκυμοσύνη της με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο σώμα της. Να προσεγγίζει την εγκυμοσύνη ως μια ιερή διαδικασία που αναλαμβάνει το σώμα και όχι σαν αγώνα δρόμου προς τον τοκετό.Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα