Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Συνδέσου με το εσωτερικό σου παιδί

Επεισόδιο 2

Ανακάλυψε τι μπορεί να έχει πληγώσει το εσωτερικό σου παιδί

Επεισόδιο 3

Έλα σε επαφή με τα συναισθήματά σου - Πρακτική άσκηση

Επεισόδιο 4

Εσύ τι τύπος εσωτερικού παιδιού είσαι;

Επεισόδιο 5

Θεράπευσε το εσωτερικό σου παιδί - Πρακτική άσκηση

Επεισόδιο 6

Ανακεφαλαίωση

Ανακάλυψε ποιος τύπος εσωτερικού παιδιού είσαι και θεράπευσέ τον!

Όλοι έχουμε ένα μικρό παιδί κρυμμένο μέσα μας, το οποίο κρατά εγκλωβισμένα συναισθήματα, φόβους και αρνητικές εμπειρίες. Αυτό το “τραυματισμένο” συναισθηματικά παιδί από φόβους, εγκατάλειψη, έλλειψη στοργής & αγάπης, από σκληρή συμπεριφορά ή άλλες άσχημες συμπεριφορές, έπαψε να μεγαλώνει. Ποιος τύπος εσωτερικού παιδιού είσαι λοιπόν;

Ποιο είναι το εσωτερικό σου παιδί;
Μπορεί εμείς να μεγαλώνουμε και να “ενηλικιωνόμαστε”, παίρνοντας τη ζωή στα χέρια μας όμως ένα κομμάτι του εαυτού μας συνεχίζει να μένει αυτό το “παιδί” που πληγώθηκε. Αν το κρατήσουμε πληγωμένο, αυτό το παιδί θα ελέγχει τη ζωή μας δημιουργώντας δυνατά ξεσπάσματα θυμού, εξαρτητικές συμπεριφορές, εκτός ελέγχου αντιδράσεις, τοξική γονεϊκή επικοινωνία, δύσκολες διαπροσωπικές σχέσεις. Και όλο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του να εισακουστεί, να αναγνωριστεί και να θεραπευτεί.

Πώς αντιδρά το εσωτερικό παιδί;

Μας αρκεί μόνο μία στιγμή για να πυροδοτηθούν μέσα μας υποσυνείδητες μνήμες, συναισθήματα, δυσλειτουργικές πεποιθήσεις και φόβοι. Μας αρκεί μόνο μία στιγμή για να κάνουμε κάποια συναισθηματική έκρηξη χωρίς καλά καλά να αναγνωρίζουμε το λόγο. Ο λόγος όμως υπάρχει και είναι μέσα μας! Βρίσκεται βαθιά κλειδωμένος στο υποσυνείδητό μας και την κυτταρική μας μνήμη και ενεργοποιείται με την παραμικρή ευκαιρία. Αρκεί το κλάμα ενός μικρού παιδιού για να πυροδοτήσει αυτές τις παιδικές μας δυσλειτουργικές καταγραφές. 

Πώς επηρεάζει το εσωτερικό παιδί τη ζωή μας;

Όσο όμως παραμένουν μέσα μας αυτές οι τοξικές καταγραφές επηρεάζουν και δηλητηριάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας καθιστώντας μας πολλές φορές ανίκανους να διαχειριστούμε το συναίσθημά μας και τις συναισθηματικές μας εκτονώσεις. Παρόλα αυτά αρνούμαστε να αποκτήσουμε επίγνωση όλων αυτών των καταγραφών και επιλέγουμε συνειδητά να μην «τις βλέπουμε» και προσπαθούμε ατέρμονα να τις θάψουμε πιστεύοντας πως έτσι δεν θα μας επηρεάζουν. Αυτό όμως που καταφέρνουμε είναι να μας πληγώνουμε όλο και περισσότερο και κυρίως να ανακυκλωνόμαστε σε έναν ατέρμονο κύκλο θυμού, κριτικής, τύψεων και ενοχών. 

Μπορούμε να το θεραπεύσουμε;

Ποιος τύπος εσωτερικού παιδιού είσαι και πώς να το θεραπεύσεις λοιπόν; Φοβόμαστε τα συναισθήματα αυτά, φοβόμαστε την επίγνωσή τους και πιστεύουμε πως με τον τρόπο αυτό μας προστατεύουμε. Όμως ασυνείδητα κάνουμε αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Συγκρατούμε όλη αυτήν την τοξικότητα μέσα μας αυτοπληγωνόμαστε, γινόμαστε τοξικοί για εμάς και το περιβάλλον μας. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η συνειδητοποίηση και η απελευθέρωση όλων αυτών των καταγραφών. Χρειάζεται με άλλα λόγια να αγκαλιάσουμε αυτό το μέρος του εαυτού μας και επιτέλους να του προσφέρουμε εμείς τη φροντίδα, την αγάπη, την αναγνώριση και τη συμπόνια που αναζητά. Με άλλα λόγια, να γίνουμε εμείς ο γονιός του Εαυτού μας και να φέρουμε αυτό το μικρό παιδί από τα σκοτάδια του υποσυνειδήτου μας στο φως! 

Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου, Holistic Facilitator, Leadership & Jughian Coach
Τηλέφωνο: 6936961367
Email: info@aican.eu
Ιστοσελίδα: https://aican.eu/

Γίνε μέλος σήμερα