Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς εδραιώνεται και πώς σταματάει ο θηλασμός; Κι όλα όσα θέλεις να μάθεις για το ενδιάμεσο διάστημα! 

Πώς εδραιώνεται και πώς σταματάει ο θηλασμός; Κι όλα όσα θέλεις να μάθεις για το ενδιάμεσο διάστημα! 

Κάνε τις δικές σου ερωτήσεις για το:

👶 Πώς εδραιώνεται ο θηλασμός

👶 Πόσο συχνά θηλάζεις

👶 Πώς μπορείς να σταματήσεις

👶 Αν θα έχεις αρκετό γάλα

👶 Αν πονάει και πώς να μην πονάς

👶 Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι το μωρό πίνει γάλα

👶 Πώς θα τα καταφέρεις

👶 Αν υπάρχει πρόγραμμα στον θηλασμό

👶 Θηλασμός και ύπνος και πώς θα αποσυνδεθούν

👶 Τι κάνεις με τον θηλασμό και την επιστροφή στην εργασία

👶 Πώς θα κοιμάται χωρίς θηλασμό

👶 Εάν αποθηλάσεις, σημαίνει ότι θα «χαλάσεις» τη σύνδεση με το παιδί σου

👶 Πώς θα γίνει εύκολα αποθηλασμός χωρίς κλάματα

👶 Πώς γίνεται ο φυσικός αποθηλασμός

👶 Πώς σταματάς τη συγκοίμηση αν θηλάζει

👶 Όποιο θέμα σε απασχολεί γύρω από τον θηλασμό

Παρέα με την Αφροδίτη και τη Σοφία Δούμα, απαντάμε στις δικές σου ερωτήσεις, κάνοντας μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από τα θέματα θηλασμού και αποθηλασμού που απασχολούν τους γονείς!

Είτε είσαι στην αρχή του θηλασμού είτε στο τέλος, μπορείς να πάρεις απαντήσεις για κάθε θέμα που προκύπτει στο δικό σου ταξίδι θηλασμού!

Τι λένε οι Διεθνείς Οργανισµοί (ΠΟΥ και UNICEF) για τον µητρικό θηλασµό;

Ο αποκλειστικός µητρικός θηλασµός είναι η ιδανική και πλήρης διατροφή για τους 6 πρώτους µήνες της ζωής. Ενδείκνυται να συνεχίζεται και µετά την εισαγωγή των στέρεων τροφών, µέχρι την ηλικία των 2 χρόνων, ή για όσο το επιθυµούν η µητέρα και το παιδί.

Ο θηλασμός είναι μια δεξιότητα που απαιτεί χρόνο για να αποκτηθεί. Πολλές μητέρες αναρωτιούνται αν το μωρό τους τρέφεται καλά και αν παίρνει αρκετό γάλα – ειδικά τις πρώτες ημέρες. Αλλά μόλις τον μάθεις, θα διαπιστώσεις πιθανώς ότι είναι ο ευκολότερος και πιο ικανοποιητικός τρόπος για να τρέφεται το μωρό!

Πέρα από το γεγονός ότι το μητρικό γάλα είναι ειδικά σχεδιασμένο για το μωρό, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα και είναι πάντα διαθέσιμο. Παράλληλα, προσφέρει επίσης προστασία από ορισμένες λοιμώξεις και συμβάλλει στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης υγείας του μωρού σας. Ο μητρικός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης SIDS (Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου), παιδικού διαβήτη και λευχαιμίας.

  • ‘Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα’, ThomasGordon, 2021, Κάκτος &GordonHellas
  • ‘Το ικανό σου παιδί’, JesperJuul, 2018, Εκδόσεις Πουά
  • ‘The Gentle Parenting Book: How to raise calmer, happier children from birth to seven’, Sarah Ockwell-Smith, 2016, Piatkus
Γίνε μέλος σήμερα!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα