Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

1ο Q&A: Θηλασμός & Αποθηλασμός

1ο Q&A: Θηλασμός & Αποθηλασμός

Πόσο… γάλα έχει χυθεί στις μάχες για τον θηλασμό;

Κάθεσαι ήσυχη ήσυχη και θηλάζεις -ή έστω εκφράζεις έναν προβληματισμό που μπορεί να έχεις- και… συγγενείς, φίλοι, άλλες μαμάδες, οι σελίδες στο fb, η γειτόνισσα, ο περιπτεράς… θεωρούν ότι είναι καλή ιδέα να σου πουν τη γνώμη τους για τον θηλασμό του δικού σου παιδιού! 

Αμ δε… Ό,τι απορία έχεις, επειδή επηρεάζει και εσένα και το μωρό σου, είναι σημαντικό να απαντιέται σε ένα πλαίσιο φροντίδας και κατανόησης, από το οποίο θα πάρεις έγκυρες πληροφορίες από ανθρώπους που εξειδικεύονται πάνω στο θέμα. Ένα τέτοιο πλαίσιο έχουμε χτίσει με την Αφροδίτη Κονδύλη και τη Σοφία Δούμα, οι οποίες είναι -μεταξύ άλλων- Πιστοποιημένες σύμβουλοι θηλασμού IBCLC και Δημιουργοί του Κύκλου, ενός κέντρου στήριξης νέων μαμάδων και ζευγαριών. Παρέα δημιουργήσαμε ένα Q&A, όπου τα Μέλη του Project Parenting είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις!

Ερωτήσεις που απαντήσαμε στο 1ο Q&A: Θηλασμός & Αποθηλασμός:

  • Επηρεάζει ο θηλασμός την τερηδόνα στα δόντια των παιδιών;
  • Τι να κάνω αν εμφανίσω φουσκάλες στη θηλή και πονάω κατά τον θηλασμό;
  • Είναι εντάξει αν το παιδί θηλάζει μόνο από τον ένα μαστό;
  • Πώς μπορεί να τοποθετηθεί σωστά το μωρό στη θηλή;
  • Σχετίζεται η διατροφή της μαμάς κατά τον θηλασμό με τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού;
  • Πώς καταλαβαίνω ότι το μωρό έχει χορτάσει;
  • Πώς επηρεάζει ο θηλασμός τον ύπνο;
  • Αποθηλασμός & ύπνος
  • Θηλασμός & Εγκυμοσύνη
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα