Πίνακας περιεχομένων

Πώς να Επενδύσεις στον Καλύτερο Σύμμαχό σου – Εσένα!

Σε έναν κόσμο όπου η επένδυση σε μετοχές, ακίνητα και κρυπτονομίσματα έχει κατακλύσει τις συζητήσεις, υπάρχει ένα επενδυτικό αγαθό που συχνά παραβλέπουμε: τον εαυτό μας!

Η αξία της αυτογνωσίας

Η αυτογνωσία δεν είναι απλώς η κατανόηση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών μας. Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τον προσωπικό και επαγγελματικό μας χαρακτήρα [1].

Βελτίωση των δεξιοτήτων: ένας ατελείωτος δρόμος

Το διάβασμα, η μάθηση, τα σεμινάρια, όλα αυτά δεν είναι μόνο για τη σχολική περίοδο. Είναι ένα συνεχές ταξίδι που μας βοηθάει να προσαρμοζόμαστε σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο [2].

Υγεία και ευεξία: Το θεμέλιο της επένδυσης

Ποια είναι η αξία των άλλων επενδύσεων αν δεν έχουμε την υγεία μας; Η επένδυση στη διατροφή, την άσκηση και την ψυχική μας ευεξία είναι ίσως η πιο σημαντική επένδυση που μπορούμε να κάνουμε [3].

Γιατί η συνεχής εκπαίδευση είναι κλειδί

Ζούμε σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία. Τα νέα επαγγέλματα, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί δημιουργούν νέες ανάγκες και ευκαιρίες. Η συνεχής εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση δεν είναι πλέον επιλογή αλλά αναγκαιότητα για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη [4].

Στην αναζήτηση του προσωπικού στόχου

Όλοι έχουμε έναν μοναδικό στόχο στη ζωή μας, αλλά ορισμένοι από εμάς μπορεί να μην τον έχουμε ανακαλύψει ακόμη. Επενδύοντας χρόνο για την αυτό-ανακάλυψη και τη διαμόρφωση του προσωπικού στόχου, είμαστε σε θέση να δώσουμε νόημα και κατεύθυνση στη ζωή μας [5].

Εργαλεία Αυτοβελτίωσης και Αυτογνωσίας

Η τεχνολογία μας προσφέρει πλέον πολλά εργαλεία για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία, OnLine μαθήματα, βιβλία και podcasts μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προσωπική μας ανάπτυξη [6].

Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις δεν είναι πάντα χρηματική. Είναι η επένδυση στον εαυτό σου, στη γνώση σου, στην υγεία σου και στην ευεξία σου και με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή σου! Η επένδυση στον εαυτό μας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Και στο τέλος της ημέρας, θα αποδειχθεί η πιο κερδοφόρα επένδυση που έχουμε κάνει ποτέ.

Νικολέττα Δαμασκηνού

Νικολέττα Δαμασκηνού

Life and business coach

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα μας τη Νικολέτα Δαμασκηνού Προπονήτρια Προσωπικής Ανάπτυξης, Ενδυνάμωσης & Επιχειρηματικότητας. Πιστεύει ακράδαντα πώς όλες οι δυναμικές που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε βρίσκονται ήδη μέσα μας, αρκεί να τις εντοπίσουμε και να τις αναπτύξουμε! Καθώς συνεχίζει να εμπνέεται από την επιχειρηματικότητα και την προσωπική της ανάπτυξη, συνεχίζει πεπεισμένη ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να δημιουργήσει την ευτυχία και την επιτυχία που επιθυμεί!

Διαβάστε περισσότερα

[1]: Dweck, C. (2006). Mindset: The new psychology of success. Random House.

[2]: Newport, C. (2016). Deep work: Rules for focused success in a distracted world. Grand Central Publishing.

[3]: Ratey, J. J., & Hagerman, E. (2008). Spark: The revolutionary new science of exercise and the brain. Little, Brown.

[4]: Jenkins, A. (2011). Work and Lifelong Learning in Different Contexts: Evolving European Discourses. In P. Jarvis (Ed.), The Routledge International Handbook of Lifelong Learning. Routledge.

[5]: Seligman, M. (2002). Authentic happiness: Using the new positive psychology to realize your potential for lasting fulfillment. Free Press.

[6]: Harris, S. (2014). Waking up: A guide to spirituality without religion. Simon and Schuster.