Πίνακας περιεχομένων

Μια αληθινή φωλίτσα για το μωρό σου

Η βρεφική φωλιά της Inglesina, μια αληθινή φωλίτσα για το μωρό σου, δημιουργεί το πιο ζεστό καλωσόρισμα για κάθε μωρό που έρχεται στον κόσμο, κάνοντας τη μετάβαση αυτή μια εμπειρία γεμάτη αγάπη, ασφάλεια και φροντίδα.

Για πολλούς από μας στις πρώτες μέρες της ζωής μας, η αγκαλιά ήταν η μόνη αίσθηση ανακούφισης. Στις μέρες μας ο γονεϊκός ρόλος, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις, ωστόσο η επιστήμη και η τεχνολογία βοηθούν τους νέους γονείς όταν εταιρείες που σέβονται κι αγαπούν τον άνθρωπο επενδύουν σε καινοτόμα προϊόντα, για τη χρήση των οποίων, το μόνο που χρειάζεται να προσθέσουμε είναι την αγάπη μας και την παρουσία μας.

Ένα τόσο μεγάλο θαύμα σε ένα τόσο μικρό μέγεθος

Για το νεογέννητο, το γάλα είναι η σωματική του θρέψη, η αγάπη είναι η συναισθηματική και ο ύπνος είναι η εγκεφαλική. Σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, που τους πρώτους μήνες είναι η μετάβαση από τη μήτρα στον έξω κόσμο, το νεογέννητο ξεκινάει ένα συγκλονιστικό ταξίδι ανάπτυξης και μεταμόρφωσης, κάθε λεπτό.

Μέσα στην απαλή και θρεπτική αγκαλιά του ύπνου, το μικροσκοπικό αλλά δυναμικό κορμάκι του συμμετέχει σε έναν εξαιρετικό χορό νευροβιολογικής ανάπτυξης, που υμνεί το μεγαλείο της φύσης, κρατώντας το βρέφος αρκετές ώρες κοιμισμένο, καθώς στους πρώτους μήνες της ζωής του οι διεργασίες ανάπτυξης είναι ασταμάτητες.

Κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει…

Μια παλιά παροιμία αποτελεί την κυριολεξία για την γνωσιακή, νευρολογική και συναισθηματική ανάπτυξη που συντελείται τους πρώτους 9 μήνες της ζωής του μωρού, που όμοιά της σε δυναμική και ταχύτητα δεν επαναλαμβάνεται στο υπόλοιπο της ζωής ενός ανθρώπου.

Σε ταξίδια ονείρων, με το χάδι και την αγάπη της οικογένειας, ο εγκέφαλός του κατασκευάζει μονοπάτια για μάθηση και κατανόηση, θέτοντας τα θεμέλια για ένα πολύ άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμο μέλλον πλούσιο σε δυνατότητες.

Ο ρόλος του γονιού και η υποστήριξη της τεχνολογίας και της επιστήμης

Ως γονείς, εμείς γινόμαστε οι φροντιστές του άρτιου ύπνου του, φύλακες των πολύτιμων στιγμών ηρεμίας του. Κι όπου η αγκαλιά μας δεν είναι εκεί, να δημιουργεί καταφύγια γαλήνης, μια αληθινή φωλιά καλωσορίσματος, το Welcome Pod™  της Inglesina, καλλιεργεί ένα περιβάλλον όπου ο ύπνος του είναι ανενόχλητος και η ανάπτυξή του απρόσκοπτη.

Η βρεφική αυτή φωλιά, είναι φτιαγμένη με τρόπο που κάθε εμπειρία ύπνου, και ανακάλυψης προσφέρει κυριολεκτικά μία κατασκευαστική υπεροχή και αλληγορικά μια απόλυτη εμπειρία ασφάλειας, όσο πιο κοντά στην κοιλιά της μαμάς.

Υπεροχή, Εργονομία και Αισθητική

Σε 3 απαλά και ελκυστικά χρώματα, η βρεφική φωλιά, μπορεί να υποδεχτεί το μωράκι χωρίς σεντόνια, καθώς οι θήκες είναι αφαιρούμενες εξ’ ολοκλήρου και πλενόμενες, απαλές στην απτική τους εμπειρία και κυρίως από υλικά φιλικά στο περιβάλλον που μπορούν να εξασφαλίσουν τη θερμική άνεση για το μωράκι σας.

Η βρεφική φωλιά στηρίζει άρτια την πλατούλα του μωρού σε ύπτια θέση.

Η άκαμπτη επιφάνεια στήριξης διαθέτει μικρές οπές που αυξάνουν τη διαπνοή. Το στρώμα περιλαμβάνει έναν μετακινούμενο κύλινδρο που εγγυάται τη φυσική κάμψη των ποδιών και στη θέση του κεφαλιού υπάρχει ένας δίσκος που περιορίζει τον κίνδυνο πλαγιοκεφαλίας. Η βρεφική φωλιά, μπορεί να μπει μέσα σε κούνια ή κρεβατάκι και φυσικά να ταξιδέψει μαζί σας σε κάθε σας απόδραση.

Τιμώντας την ανάγκη του για ξεκούραση, τιμούμε και το ταξίδι του προς την ανθεκτικότητα και τη ζωτικότητα. 

Μωρά ξεκούραστα θα πει, μωρά κεφάτα, έτοιμα για παιχνίδι

Η βρεφική φωλιά είναι ιδανική για να συνδεθεί ο γονιός με το μωρό μετά από ένα χαλαρωτικό μπανάκι, για χαδάκια που φέρνουν σύνδεση αλλά και για διάδραση με τη μουσική που του αρέσει. Είναι μια πολύ καλή κι ασφαλής επιλογή για tummy time που σημαίνει «χρόνος στην κοιλίτσα» κι είναι οι στιγμές εκείνες που το μωράκι σε μπρούμυτη θέση, είναι σε μια θετική ενεργητικότητα, έτοιμο για παιχνίδι, για ανακάλυψη και αλληλεπίδραση με άλλους αλλά και ερεθίσματα από το περιβάλλον. Το Welcome Pod™ της Inglesina είναι ένα ασφαλές περιβάλλον που ευνοεί αυτό το πρώτο παιχνίδι, που προάγει τόσο την κιναισθητική και μυοσκελετική πρόοδο του μωρoύ, όσο και την ενίσχυση των γνωστικών και συναισθηματικών του δεξιοτήτων, των πρώτων προ-κοινωνικών χαρακτηριστικών, αλλά συνάμα και την υποστήριξη της ελαστικότητας και της μυικής ενδυνάμωσής του, παράμετροι παρούσες στο παιχνίδι που είναι τόσο θρεπτικό για τα παιδιά όσο η τροφή και η αγάπη, από την αρχή της ζωής του. Το Welcome Pod™ από την Inglesina μπορεί να φιλοξενήσει το μωρό σας έως και τους πρώτους 8 μήνες της ζωής του.

Η σπουδαία αλληγορία, που αγκαλιάζει η Inglesina είναι εκείνη της φωλιάς. Η φωλιά είναι για κάθε νεογνό, ο χώρος όπου προστατευμένα, με ασφάλεια και φροντίδα μπορεί να δυναμώσει για να κατακτήσει κάθε επόμενο ορόσημο προς την αυτονομία. Ένας χώρος όπου η μητέρα συνδέεται κι ενισχύει τη σχέση αυτή από την 1η μέρα της ζωής του μωρού της σε αυτόν τον κόσμο.

Λίγα λόγια για την εταιρεία:

Inglesina – There is a story inside

Ένα νεογέννητο μωρό. Η ζωή ξεκινά. Η πρώτη διαδρομή μέχρι το σπίτι, οι πρώτες βόλτες με το καρότσι και τα πρώτα κατορθώματα! Η μαρτυρία αυτών των στιγμών αντιπροσωπεύει την ουσία της δουλειάς μας και προσδίδει βαθύ νόημα στην ευθύνη που μας έχει ανατεθεί. Από το 1963, δεσμευόμαστε να παρέχουμε προϊόντα και λύσεις που εξασφαλίζουν τη μέγιστη ευεξία των παιδιών στο ταξίδι τους για να ανακαλύψουν τον κόσμο.

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα

Feldman-Winter, L., Goldsmith, J. P., Committee on Fetus and Newborn, & Task Force on Sudden Infant Death Syndrome. (2016). Safe sleep and skin-to-skin care in the neonatal period for healthy term newborns. Pediatrics138(3), e20161889.

Hsu, H. C., & Fogel, A. (2003). Stability and transitions in mother-infant face-to-face communication during the first 6 months: a microhistorical approach. Developmental psychology39(6), 1061.

Kellams, A., Parker, M. G., Geller, N. L., Moon, R. Y., Colson, E. R., Drake, E., … & Hauck, F. R. (2017). TodaysBaby quality improvement: safe sleep teaching and role modeling in 8 US maternity units. Pediatrics140(5).

Lavelli, M., & Fogel, A. (2002). Developmental changes in mother-infant face-to-face communication: birth to 3 months. Developmental psychology38(2), 288.

Lipke, B., Gilbert, G., Shimer, H., Consenstein, L., Aris, C., Ponto, L., … & Kowal, C. (2018). Newborn safety bundle to prevent falls and promote safe sleep. MCN: The American Journal of Maternal/Child Nursing43(1), 32-37.

Quinn, S., & Kidd, E. (2019). Symbolic play promotes non‐verbal communicative exchange in infant–caregiver dyads. British Journal of Developmental Psychology37(1), 33-50.