Πίνακας περιεχομένων

Mα πού πήγε αυτή η χαρούμενη γυναίκα;

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά… και πίστευα θα ολοκληρωνόταν η ευτυχία μου… Πίστευα ότι θα γινόμουν η καλύτερη μαμά του κόσμου.

Πίστευα ότι ήμουν έτοιμη να ζήσω το πιο μαγικό κομμάτι της ζωή μου… τη μητρότητα… και μέσα από αυτό να ολοκληρωθώ. Και όμως με την γέννηση των παιδιών έβλεπα τον εαυτό μου και δεν τον αναγνώριζα… Ποια ήμουν; Πού πήγε η γυναίκα που ήμουν;

Δυναμική, ευχάριστη, ήρεμη, συμπονετική.

Η γυναίκα που χαμογελούσε στους ανθρώπους που συναντούσε στο δρόμο και ήταν πάντα φιλική και καλοπροαίρετη; Η γυναίκα που πάντα έβλεπε τη θετική προοπτική της ζωής… και που ήταν ευτυχισμένη με μια κούπα ζεστό καφέ και καλή παρέα; Που ήταν ήρεμη και έκανε πλάκα με τους άλλους. Που έβρισκε πάντα έναν όμορφο λόγο να πει και μια λύση για να βοηθήσει τους άλλους.

Που είχε χρόνο, όρεξη και διάθεση για τη δουλειά, το σπίτι, το σύντροφο, τους γονείς, τους φίλους… και ένιωθε συνεχώς γεμάτη και ακούραστη… ακόμα και με φουλ πρόγραμμα…

 • Πού είχε πάει;
 • Τι έχω πάθει τώρα;

Και ας έχω 2 πανέμορφα αγόρια και ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπούν. Ένιωθα συνεχώς απογοητευμένη, αναστατωμένη, ανυπόμονη, κουρασμένη και αγχωμένη… και κυρίως ΜΟΝΗ. Και όμως αισθανόμουν έτσι με μικρές αιτίες καθημερινά.

Πολλές φορές ήμουν έξαλλη και οργισμένη… γιατί ο 2 χρονών γιος μου πέταξε το φαΐ του κάτω από το τραπέζι…

 • …γιατί αργήσαμε 15 λεπτά να πάμε στον παιδικό…
 • …γιατί ο άνδρας μου δεν έβαλε το πλυντήριο πιάτων πριν να πάει για ύπνο… ή είχε κανονίσει να πάει για καφέ χωρίς εμένα…

Νευρίαζα αν έπρεπε να περιμένω, νευρίαζα όταν το σπίτι ήταν λίγο ακατάστατο και συνεχώς ένιωθα να πνίγομαι… κάθε μέρα πιο πολύ. Αγχωνόμουν με κάθε έξοδο και ήμουν συνεχώς στο πρόσεχε και στο μη! Ξυπνούσα και κοιμόμουν κουρασμένη και δεν μου άρεσε η ζωή μου. Ένιωθα ότι είχα αποτύχει ως μητέρα, ως σύζυγος, ως γυναίκα…Μια γυναίκα που δεν μπορούσε πλέον να δει τίποτα θετικό αλλά μόνο τις δυσκολίες της ζωής της…

Και το χειρότερο, αυτή την εικόνα και τα συναισθήματα τα ένιωθαν και τα παιδιά μου και ο σύζυγος. Έβλεπα τα παιδιά μου και τον άνδρα μου δυστυχισμένους και αυτό με πλήγωνε ακόμα πιο πολύ…

Μέχρι που μια μέρα το αποφάσισα… Θα αλλάξω… και άλλαξα!

 • Έγινα ο άνθρωπος που ήμουν πριν και ακόμα πιο ευτυχής γιατί τώρα ένιωθα την ευτυχία των παιδιών μου και του συζύγου… της Οικογένειας!
 • Έμαθα να απολαμβάνω την κάθε στιγμή, να είμαι ήρεμη και υπομονετική και να αγαπώ τον εαυτό μου και τους γύρω μου.
 • Έμαθα να ελέγχω την εσωτερική μου φωνή που μου έλεγε διαρκώς ότι δεν θα τα καταφέρω…. και έμαθα να ελέγχω όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις, που με έριχναν καθημερινά κάτω… και στη συνέχεια της μετέτρεψα σε ηρεμία και ευγνωμοσύνη.
 • Μέσα από την καθημερινή πρακτική, ένιωσα μια βαθιά μεταμόρφωση στην καρδιά και στην οικογένεια μου..
 • Το σώμα μου άλλαξε. Έχασα όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και ακόμα περισσότερα φτάνοντας στο ιδανικό μου βάρος.
 • Οι καθημερινές μου αντοχές αυξήθηκαν, είχα ενέργεια και δύναμη, ζωτικότητα και ας κοιμόμουν λίγες ώρες.
 • Η ορμονική μου εικόνα έφτιαξε, μου ήρθε περίοδος μετά από 15 μήνες και ήταν και παραμένει χωρίς ΠΜΣ.
 • Ταυτόχρονα ρύθμισα το θυρεοειδή μου και έκοψα το Τ4.
 • Έμαθα να αντιμετωπίζω κάθε γεγονός με ηρεμία και νιώθω ότι τα έχω όλα υπό έλεγχο.
 • Έμαθα να φροντίζω τον εαυτό μου, το σώμα μου,τα συναισθήματα μου, τον ψυχικό μου κόσμο και έχτισα τρόπους σύνδεσης με τον ίδιο μου τον εαυτό.
 • Βίωσα και δούλεψα παλιά αποθηκευμένα τραύματα και συνήθειες που με επηρέαζαν υποσυνείδητα. Επαναλάμβανα παλιά δικά μου βιωματικά μοτίβα που είχα κληρονομήσει απο τους γονείς μου και τα επαναλάμβανα ασυνείδητα και εγώ.
 • Βίωσα οτι μόνο ολιστικά μπορούμε να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς. Είμαστε πολυδιάστατα όντα και μόνο όταν φροντίζουμε όλα μας τα κομμάτια μπορούμε να γίνουμε και να παραμείνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.
 • Δουλεύω συνειδητά ώστε να γίνω καλύτερη ΜΑΜΑ, σύζυγος και καλύτερη ΕΓΩ… να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.
 • Μόνο όταν είμαι εγώ καλά… μπορούν να είναι και οι υπόλοιποι… ακόμα καλύτερα!

Με τέτοιες ιστορίες τρέφεται και η δική μου ψυχή..

Με κάθε άνθρωπο που αλλάζει και μεταμορφώνεται… Με κάθε άνθρωπο που συνειδητοποιεί τη δύναμη που κρύβει μέσα του και αυτή η αλλαγή γίνεται τρόπος ζωής… και αλλάζει η ζωή του και η ζωή των γύρω του και των γύρω μας… Γιατί όλοι είμαστε μια αλυσίδα και αλληλοεπιδρούμε.

Ας γεμίσουμε τον κόσμο με Αγάπη και Ισορροπία.

Για όποια θέλει να γνωρίσει τη δουλειά μου και να βιώσει αυτές τις πολύτιμες αλλαγές στη ζωή της, μπορεί να έρθει στα ομαδικά ή ατομικά σεμινάρια.

Hormon and Soul healing

Mα πού πήγε αυτή η χαρούμενη γυναίκα;
Κωνσταντίνα Σουργιαδάκη

Κωνσταντίνα Σουργιαδάκη

Ανθρωπολόγος (M.Sc), Βοηθός Μητρότητας, Ειδική Παιδαγωγός (M.A), Ολιστική Θεραπεύτρια

Η Κωνσταντίνα Σουργιαδάκη είναι Ανθρωπολόγος, Ειδική Παιδαγωγός και θεραπεύτρια Yoga & Ayurveda. Εργάζεται χρόνια στον κλάδο της ολιστικής θεραπείας και το όνειρό της είναι να δώσει τις κατάλληλες μεθόδους στους γονείς και ιδιαίτερα στις μητέρες για μια ψυχικά και σωματικά ισορροπημένη ζωή. Οι γονείς όντας σε ισορροπία μπορούν να στηρίξουν με τον μέγιστο δυνατό τρόπο τα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Nagoski, E., & Nagoski, A. (2019). Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες. Εκδόσεις: Μεταίχμιο.

Manne, K. (2017). Down girl: The logic of misogyny. Oxford University Press.